perjantai 6. toukokuuta 2016

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

"Katsokaapa huolellisesti tätä valokuvaa..."

Kuva on viime talvelta ja ilmeisesti jostain päin Kaakkois-Eurooppaa. Mistä se kertoo? No, itsestään selvästi siitä välittyy aito inhimillinen hätä (ilman mitään sarkasmeja!). Kahdeksan aikuisen ja kolmen lapsen joukko lajitovereitamme siinä vaeltaa hyytävissä sääolosuhteissa epätoivoisena pyrkimyksenään päästä mihin tahansa Euroopan maahan. Riipaisevaa. No onhan se sitä, ihan oikeasti.

Mutta vähänkään huolellisempi tarkastelu paljastaa jotain vieläkin ahdistavampaa. Seitsemän raavasta sälliä ja yksi nainen. Nainen kantaa kahta lasta ja lisäksi taluttaa yhtä eivätkä jätkät pistä tikkua ristiin hänen taakkansa helpottamiseksi. Lisäksi nainen ainoana koko joukosta vaeltaa paljain jaloin. Ja nämä sitten pitäisi kotouttaa Eurooppaan... In your dreams, suvakit!

1 kommentti:

  1. Minäkin tuossa syksyllä kerran pyörälenkillä ihmettelin muuan pakolaispariskuntaa, joka ilmeisesti oli Lidlistä tulossa ruokaostoksilta. Miellyttävä yllätys oli toki se, että tallaajat olivat mies ja nainen, eikä mikään miehistä koostuva löyhä kaveriporukka, mutta taakanjako oli se, mikä ihmetytti. Kun nimittäin kauppakasseja oli heillä kannossaan kokonaiset neljä kappaletta, joista nainen kantoi neljää kassia (+ reppua) ja mies ei ainuttakaan.

    Minusta tämä oli ihan selvä tapaus, mutta menin kuitenkin kertomaan tästä parille oikeamieliselle ystävälleni ja mitä ilmeisimmin olinkin väärässä. Kyse ei ollutkaan "kulttuurierosta" kuten luulin, vaan mahdollisempana pidettiin sitä, että MIEHELLÄ OLI EHKÄ SELKÄKIPUJA TAI MUITA FYYSISIÄ VAIVOJA, joiden takia kantaminen ei onnistunut.

    Ja niinhän se varmasti on tuossakin kuvassa. Ettäs tiedät.

    VastaaPoista