maanantai 9. toukokuuta 2016

Multikulti ja genderteoria


Lämpimien ilmojen innoittamana rohkaistuin viime lauantaina tekemään kieltämättä hieman uhkarohkean ekskursion rakkaan kotikaupunkimme kulttuuriseen ytimeen, ”turkulaisten yhteiseen olohuoneeseen”, Turun kaupunginkirjastoon. Ja mitä matkallani näinkään. Kerron siitä seuraavassa.  

***

Turun kaupunginkirjasto uhoaa olevansa ”syrjinnästä vapaa alue”. Tämmöinen teksti tosiaan iskee vierailijan silmään tultaessa taloon Aurajoenpuoleisen sisäpihan sivuovien kautta. Niin köyhä kuin olenkin, olen jo pitkään ollut kirjojen suhteen niin sanotusti omavarainen. Tästäkin syystä käyn kotikaupunkini kirjastossa sen verran harvoin, että en tiedä, julistetaanko samaa suvaitsevaiston göbbelsiläishenkistä hevonp*skaa myös kirjaston paraatiovilla.

Siis syrjinnästä vapaa alue? Selvä. Epäilemättä se tarkoittaa jotakin. Moinen suvakkijargoni ei kuitenkaan itsessään aukene kaltaiselleni troglodyytille, joten ei auta muu kuin turvautua Googleen. Ja sieltä tulee tämmöistä infoa. Oukkidoukki. Kuten ylempänä totesin, olen siinä onnellisessa asemassa, että minun ei ole pitkiin aikoihin tarvinnut julkista kirjastoa käyttää, ja siten tämäkin jo pari vuotta sitten julistettu propaganda-aktio on mennyt minulta täydellisesti (ja onnellisesti) ohi.

Turun kaupunginkirjastossa ei siis syrjitä ketään. Ei edes kolmanteen, neljänteen, kymmenenteen tai ännänteen sukupuoleen kuuluvia kansalaisia. Tämmöisenkin uutuuden parin päivän takaisella kirjastovisiitilläni huomasin. No, tuo vessojen sukupuolineutraaliuskin näkyy esitellyn rakkaan kotikaupunkimme lukevaiselle yleisölle jo yli vuosi sitten, mutta mitäpä minä täältä kuplastani käsin huomaisin... Lainaan kuitenkin Turun Sanomia noin vuoden takaa:

”Vaikka aloite sukupuolineutraaleista käymälöistä tuli asiakkailta ja henkilökunnalta, kertoo [antirasismi-, antiheteronormatiivisuus-, antiseksismi- ja yleissuvaitsevaisuuspolitrukki] Manninen, että kirjastossa siirryttiin aiheeseen helposti ja hyvillä mielin. 
-Totta kai  haluamme olla mukana yhteiskunnan muuttumisessa vähemmän syrjiväksi, päättää Manninen.” [kurs. Michelange]

Niinpä. Kirjastossa näkyy olevan meneillään juuri näihin aikoihin myös luentosarja nimeltä ”Monikulttuurisuuden myytit”. Ylempänä käsiteltyä vessateemaa kannattaisi ehkä jonkun tulevan luennoitsijan lähestyä jotenkin. Siis edes jotenkin. Kauan sitten taakse jääneen lapsuuteni kielellä voisimme lällätellä vaikkapa näin: ”Islam ja genderteoria ne yhteen soppii, kohta ne pannaan pussauskoppiin…” Tai jotain.

Odotellessamme hieman älykkäämpää otsikkoa ko. topiikille, on silti kohtuullista muistuttaa, että harva asia loukkaa islaminuskoisia uussuomalaisia maanmiehiämme, veljiämme [ja sisariamme], yhtä paljon kuin se, että heidän sukupuolieronsa häivytetään näkyvistä. Että Allahin lapsissa muka olisi muitakin kuin miehiä (♂) [ja naisia (♀)]… Yrittäkääpä, Turun kirjaston suvakit, mennä tarjoamaan sukupuolineutraalia vessaanne mihin tahansa edes maltillisesti islamilaiseen maahan, ja saatte olla onnellisia, jos säästytte lynkkaukselta. On turha edes spekuloida sillä, mitä teille tapahtuisi ajatollien Iranissa, talebanien Afganistanissa tai wahhabiittien Saudi-Arabiassa…

2 kommenttia:

  1. Sukupuolineutraalit vessat ovat jennkiteinien keksintö. Ei ihme, että aikuiset suomalaiset on saatu mukaan. Jokainen julkisuuden parisssa viihtyvä mamma ja pappahan haluaa olla niin nuorekas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees. Silkkaa americanaahan ne ovat viime kädessä myös niin poliittinen korrektius (siis ajatus absoluuttisesta "syrjimättömyydestä") kuin multikultikin.

      Poista