maanantai 14. syyskuuta 2015

Puolalainen piispa ja siirtolaiskriisi


Itäeurooppalaisten nykyisessä siirtolaiskriisissä osoittama todellisuudentaju on silmiinpistävä myös kirkonmiesten kohdalla. Länsieurooppalaiset papit ovat valitettavan usein elleivät nyt suorastaan monikultturisteja niin ainakin turhan varovaisia ja ympäripyöreitä kannanotoissaan. Samaa ei voi sanoa vaikkapa puolalaisesta Varsova-Pragan piispasta. Mons. Henryk Hoser näet puhuu asiaa tavalla, jota olisi niinkin korkea-arvoiselta prelaatilta vaikea kuvitella lännessä.

Piispa Hoser sanoi hieman aikaisemmin tässä kuussa antamassaan radiohaastattelussa suorat sanat Eurooppaan nyt tulvivien muslimien kyvystä ja halusta integroitua. Hänen pyhyytensä ennuste on kolkko: ellemme pian ala reagoida, Eurooppa tulee islamisoitumaan! Puolankielisen jutun keskeiset pointit ovat luettavissa englanniksi täällä (vaikka käännös vaikuttaakin luvalla sanoen vähän juosten kustulta...)  

Mm. tähän tapaan piispa Hoser nostaa kissan pöydälle:
”Nähdäkseni Euroopassa on nyt meneillään samansuuntainen kehitys kuin sydänkeskiajalla, jolloin aasialaisten paimentolaiskansojen laumat rynnivät tänne. Mihin tämä kaikki päättyy? Euroopasta tulee islamilainen, siitä ei ole epäilystäkään. 
Ellei suunta pian muutu, jos eurooppalaisten hedelmällisyys pysyy niin matalalla tasolla, että oma väestö ei kunnolla uusiudu, Eurooppa päätyy muslimien käsiin ja he tulevat näyttelemään täällä samantyyppistä roolia kuin heillä on ollut näihin päiviin saakka Lähi-idässä. Siellähän on islamilaisen kansanmeren keskuudessa aina säilynyt pieniä kristillisten yhteisöjen saarekkeita, vaikka nyt nekin ovat niin huonossa jamassa, että ne tuskin siitä enää selviytyvät.”  

Kannattaa panna merkille, että piispan syyttävä sormi suuntautuu varsinaisesti eurooppalaisiin itseensä, jotka ovat heittäneet oman hengellisen perintönsä tunkiolle vaihtaen sen postmoderniin relativismiin ja yleiseen hedonismiin, mikä merkitsee hengellistä ja kulttuurista itsemurhaa. Tällaisesta ”sivilisaatiosta” ei ole vastusta islamille, joka useimmissa tapauksissa vieraassakin ympäristössä pitää lujasti kiinni omista traditioistaan; tyhjiöillä on tapana täyttyä…  

Lännessä tällaista nykyään harvemmin kuulee pappismiesten suusta. Jean Raspailin kaltaiset maallikkokatolilaiset ovat toki asia erikseen, ja piispa Hoserin sanat voisivatkin olla lähtöisin juuri Le Camp des saintsromaanin kirjoittajan kynästä. Joka tapauksessa: ex oriente lux!

2 kommenttia:

 1. Osallistuin eilen ortodoksiseen liturgiaan. Pappi kehotti saarnassa laumaansa ottamaan pakolaiset avosylin, kristillisellä vieraanvaraisuudella ja rakkaudella vastaan. Kirkossa jaettiin myös Ekumeenisen vastuuviikon 2015 vihkoa.

  Valtion ainakin osin kustantaman vihkon pääviesti oli suostutella ihmiset hyväksymään nykyinen hallitsematon pakolaisvirta humaanina, kristillisenä ja ainoana mahdollisuutena. Välineinä käytettiin suoria lainauksia Raamatusta ja niistä johdateltuja perusteluja. Tietenkään ei unohdettu pakolaisten omia kertomuksia pakomatkastaan ja avun tarpeestaan. Häijyin manipulaation keino oli vedota hukkuneeseen pikkupoikaan ja vaatia, että meidän on pidettävä huoli siitä, ettei yhtään ihmistä huku enää Välimereen. Meidän suomalaistenko, velkaisen valtion viiden miljoonan kansan?

  Ekumeenisen neuvoston jäseninä vihkossa mainittiin olevan käytännössä kaikki kristilliset yhteisöt. Jos näin on, niin kovin huolestuttava on uskonnollinen tilanne Suomessa. Löytyykö kirkkokunnista muuta kuin feminismiä, sosialismia, relativismia, vastuunpakoilua ja hyväuskoisuutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Löytyykö kirkkokunnista muuta kuin feminismiä, sosialismia, relativismia, vastuunpakoilua ja hyväuskoisuutta?"

   Löytyy. Jopa Suomenkin kirkkokunnista löytyy, mutta ne äänet ovat vaimeita ja varovaisia, sattuneesta syystä.

   Melkoinen dilemma tämä juttu kaiken kaikkiaan on, sillä vaikka oikeat pakolaiset ovat aivan satavarmasti tulijoiden joukossa vähemmistö (minkä kokoinen vähemmistö, siihen en uskalla ottaa kantaa, niin heitäkin kaikesta huolimatta ilman epäilystä on. Ja pakolaisten tai ylipäätään todellisessa avun tarpeessa olevien ihmisten kohdalla kristityillä ei ole vaihtoehtoa: heidät on otettava vastaan, piste ja aamen! Mutta miten seuloa heidät tuosta laumasta hyvissä ajoin?

   Poista