torstai 23. lokakuuta 2014

Pyhä sota kristittyjä vastaan

Vanha Le Figaron luottoblogistini Ivan Rioufol kirjoitti eilisessä blogissaan taas asiaa. Kääntämäni juttu on luettavissa alkukielellä täällä.

Itseään vihaten ja toiseudesta lumoutuneena tämä jälkikristillinen yhteiskuntamme kaivaa hautaansa. Virallinen Ranska on hyvällä syyllä huolissaan uudesta juutalaisvastaisuudesta, ja muslimienkin valituksia se herkällä korvalla kuuntelee. Mutta autuaasti itsensä unohtaen Ranska on tuiki tietämätön kristittyjen ahdingosta maailmalla. Kuitenkin tätä aihetta käsittelevä asiakirja nimeltä Le livre noir de la condition des chrétiens dans le monde ["Musta kirja maailman kristittyjen tilasta"] on juuri tuonut julki tämän huonosti tunnetun tosiasian: eri puolilla maailmaa on 150 – 200 miljoonaa vainottua kristittyä, ja pääasiallisesti heitä vainotaan sotaisan islamin vaikutuspiirissä. Samaan aikaan kun islamistinen propaganda, antirasistisen ideologian ja Alain Juppén kaltaisten poliitikkojemme säestämänä, soittelee hätäkelloja kasvavan islamofobian vaaran tähden, syyllisyydentuntoinen länsi sulkee silmänsä niiltä todellisilta uskonnollisilta ja etnisiltä vainoilta, joita pannaan toimeen jihadin nimissä. Koskaan aikaisemmin ei tämä Chestertonin formula ole tuntunut yhtä osuvalta: ”Nykymaailma on täynnä hulluksi tulleita entisaikojen kristillisiä hyveitä”. Nyt syyllisyydessään rypevät länsimaat antavat periksi vihamielisille kulttuureille ja pyytelevät näiltä anteeksi samanaikaisesti kun idän kristittyjä armottomasti ja kenenkään estämättä vainoava taantumus etenee. Kommunismin musta kirja paljasti tuon aikaisemman totalitarismin rikokset. Nyt on tullut korkein aika paljastaa radikaalin islamin rikokset.         
Tosiasioilta suojelevat silmälaput alkavat putoilla. Vaikka edelleen kuuluu hyvään käytökseen kiistää universalismin nimissä sivilisaatioiden yhteentörmäyksen todellisuus, sitä on yhtä vaikea olla huomaamatta kuin nenää naamassa. Islamilaisen valtion eteneminen on tästä selvä merkki. Figarossa julkaistiin tänään [keskiviikkona 22.10.2014] katkelma yllämainitusta asiakirjasta: ”Kristillisen ja islamilaisen maailman välinen konflikti on keskeinen [osa maailmanpolitiikkaa] ja se näyttää olevan väistämätöntä seurausta tämän globalisoituvan maailman konfliktien leimaamasta historiasta.” Tämän blogini säännöllisille lukijoille kyseessä ei ole mikään järisyttävä paljastus. Yhtä kaikki, eurooppalaisten on aika luopua masokismistaan, so. tuosta hyväntahtoisuudestaan joka on heidän vihollisilleen täysin vieras. Sillä se kulttuurien yhteentörmäys, joka kärjistyy Lähi-idässä ja Afrikassa, uhkaa myös näitä vanhoja avoimia ja demokraattisia yhteiskuntiamme, Ranskaa aivan erityisesti. Se ”identitaarinen murros”, jota muutama vuosi sitten kuvailin samannimisessä kirjassani [La Fracture identitaire, Fayard 2007, ei suom.], on näinä kuluneina vuosina vain leventynyt kasvavan radikalismin paineessa ja kollektiivisen välinpitämättömyyden vallitessa.         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti