torstai 5. kesäkuuta 2014

Vladimir Putin - D-Dayn muistopäivän tähti!

Ivan Rioufolin tuoreen videoblogipäivityksen ydin käänettynä:
"Paradoksaalista kyllä, liittoutuneiden suorittaman Normandian maihinnousun 70-vuotisjuhlien tähtiesiintyjä on... Vladimir Putin. Hänen olemuksensa rauhoittaa niitä, jotka ovat saaneet tarpeekseen poliittisen kulttuurimme pehmeydestä. Mutta tietysti Putinin antama kuva itsestään on pettävä, sillä hän on ja pysyy yksinvaltiaana. Putinia voi kyllä ymmärtää ainakin silloin, kun hän lukee madonluvut sinisilmäiselle, historian kelkasta pudonneelle Euroopalle. Putinista itsestään tulee sitä voimakkaampi ja vaarallisempi, mitä pelkurimaisempia ja päättämättömämpiä hänen länsieurooppalaiset naapurinsa ovat. Länsimaiden on siis aika herätä."

*** 

edit. 6.6. 

Lisään tuohon eilen kiireessä kääntämääni ja postaamaani pätkään omana kommenttinani sen verran, että Putinin mukanaolossa Normandiassa en näe mitään erityisen omituista, kuten ei kaiketi Rioufolkaan näe. Samalla puolellahan taistelivat. Mutta suomalaisen laskuvarjojääkäriosaston änkeäminen tähän liittoutuneiden juhlaan lyö minut kertakaikkiaan ällikällä! Mikä on tämän demonstraation tarkoitus? Vain muutaman päivän päästähän tulee kuluneeksi 70 vuotta Neuvostoarmeijan suurhyökkäyksen alkamisesta Kannaksella, mikä operaatio tunnetusti oli Suomen kannalta katastrofaalinen spektaakkeli jo raskaiden tappioidenkin takia, vaikka itsenäisyys lopulta säästyikin. 

Suomen itsenäisyyden pelastumisesta ei vähäisin kiitos kuulu saksalaisille aseveljille, viis siitä kuinka raadollisia heidän motiivinsa lopulta ehkä olivatkin. Lento-osasto Kuhlmeyn Stukilla ja varsinkin sen loistavilla lentäjillä olisi ollut käyttöä länsirintamalla, missä liittoutuneiden ilmaylivoima oli musertava; ilman sitähän he eivät olisi pärjänneet edes alivoimaisille saksalaisille maavoimille Normandiassa alkuunkaan. Kannas ja Normandia kuuluvat yhteen kuin paita ja p*rse, eikä tässä tapahtumassa siis pitäisi olla meille mitään juhlimista. (Kuten ei itse asiassa ole kaikille ranskalaisillekaan, ei varsinkaan niille tuhansille jotka menettivät omaisiaan amerikkalaisten summittaisissa pommituksissa.) 
  

6 kommenttia:

 1. Valkealassa on kahden Kuhlmeyn osaston kaatuneen hautamuistomerkki.
  Ihmettelen itsekin syvästi, jos suomalainen laskuvarjojoukkue on tuohon juhlaan mennyt. Toisaalta kukaan nykyään mitään perinteitä kunnioita. Parin kymmenen vuoden päästä varmaan pidetään totena, sodassa kaikki Euromaat taistelivat USA:n rinnalla ulkoavaruuden alieneitä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kuullut tuosta Valkealan muistomerkistä. Immolan kentällä on kai myös, eli Kuhlmeyn sankareita muistetaan meillä jo ihan asiaankuuluvasti. Se tuo mukavasti vastapainoa tavanomaiselle lapinpolttaja-puheelle.

   Poista
 2. Siis mikä l-varjojääkäreiden änkeäminen?? En ole kuullut moisesta, olemme maalla olleet. Oudolta kuulostaa tosiaan. Meidän sotamme saksalaisia vastaan oli pakkopulla joka oli käytävä ja se siitä.

  Muuten tämä Normadie-tohina tuntuu jotenkin ymmärrettävältä mutta yliammutulta. Sodan käänekohta oli tietysti Stalingrad ja venäläisten loputon tappioiden sietokyky. Anglo-saksit aina pyrkivät tämän faktan unohtamaan ja se jos jokin loukkaa venäläisiä. Saksalaiset kyllä muistavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Siis mikä l-varjojääkäreiden änkeäminen?? "

   Siis tämä änkeäminen: http://yle.fi/uutiset/suomalaisjaakarit_hyppaavat_laskuvarjolla_normandian_maihinnousun_tapahtumapaikoille/7276525


   Eli 36 hengen vahvuinen osasto suomalaisia laskuvarjojääkäreitä hyppäsi noin tuhannen muun harrastajan kanssa amerikkalaisiin II maailmansodan aikaisiin asepukuihin sonnustautuneina näytösluontoisesti Normandiaan osana ko. tapahtuman muistojuhlaa. Ei siis ollut kyseessä varsinaisesti virallinen, SA-Int -vetoinen operaatio, vaan porukka oli joukko reserviläisiä, jotka ilmeisesti ovat hurahtaneet nykyään pelottavaa tahtia leviävään idiotismin muotoon nimeltä "historian elävöittäminen"...

   Poista
  2. Hannuhoo ilmeisesti uskoo Stalinin luomaan myyttiin Neuvostoliiton "loppumattomista resursseista". Totuus on se, että NL oli täysin voimiensa ylärajoilla koko sodan ajan taistellut neliökilometrijättiläinen, joka vieläpä sai massiivista materiaaliapua USA:lta. Venäläiset maksoivat jokaisesta takaisinvallatusta neliökilometristä moninkertaisella verellä saksalaisiin nähden. Aina Berliiniin asti ryssien verta vuodatettiin siinä määrin, että koko Neuvostoliitto oli romahtamista vaille valmis jo silloin. Geroge S. Patton katsoi jopa järkeväksi hyökätä NL:oon vielä maailmansodan ollessa käynnissä, koska uskoi sen romahtavan suorassa aseellisessa konfilktissa muita liittoutuneita vastaan.

   Stalingradin merkitys koko sodan kannalta on myös Neuvostoliiton propagandan paisuttelema myytti. Totuus on se, että Stalinin tavoitteena oli samanaikaisesti murtaa saksalaisten puolustus kaikilla rintamalohkoilla (aikavälin1942-1943 operaatiot). Noh, näistä lukuisista operaatioista ainoastaan Stalingrad onnistui, kaikkialla muualla ryssät ottivat todella raskaasti pataansa. Samaa myyttiä on kerrottu myös Kurskin panssaritaistelusta, joka jäi todellisuudessa ratkaisematta Hitlerin jouduttua siirtämään joukkoja Italiaan liittoutuneiden hyökkäystä torjumaan ja jossa saksalaiset olivat koko ajan voitolla. Tappiosuhde niin miehistön kuin vaunujenkin suhteen oli venäläisille hyvin epäedullinen.

   Ei kannata myöskään unohtaa sitä seikkaa, että Stalin itse vaati länsiliittoutuneita avaaman uuden rintaman länteen Neuvostoliiton sotaponnistuksia helpottamaan.

   Poista
 3. Ahaa, no juu, pojat nyt on poikia meiningissä tietysti? On minullakin noita vastaava naapuri mutta onneksi liian vanha ;-) Tapaus vain jälleen kerran kertoo keskivertokansalaisen historiatietouden ohuudesta. Jonain muuna aikana tuo olisi triviaali juttu mutta nyt olisi kyllä saanut jäädä tekemättä.

  "Historian elävöittäminen" on juuri niitä syitä miksi en edes dokumentteja enää välitä TV:stä katsoa. YLE:n budjetin voisi vahinkoa aiheuttamatta hyvin puolittaa.

  Michelange, kiitos sinulle! Etsin tuota juttua netistä mutta, ah, unohdin poistaa ä-pilkut.

  VastaaPoista