keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Mihin ryhmään, Front national?

Perussuomalaisten tuoreet tuplamepit eivät ole ainoita läpipäässeitä "oikeistopopulisteja", joilla on vähän miettimistä parlamenttiryhmän valinnassa. Seuraava teksti on käännös Le Salon Beige -sivuston eilisestä jutusta, jonka on kirjoittanut Michel Janva:

"[--] Parlamenttiryhmän muodostamiseksi on saatava kokoon vähintään kaksikymmentäviisi meppiä vähintään seitsemästä eri maasta. Jos meppien lukumäärä ei tuotakaan vaikeuksia FN:lle, jolla jo yksinään on kaksikymmentäneljä edustajaa, niin ongelmia tulee olemaan puuttuvien kuuden muun jäsenmaan kanssa. FN voi tässä vaiheessa laskea mm. seuraavien varaan:

 • Hollantilaisen Geert Wildersin Vapauspuolue (neljä meppiä)
 • Belgialainen Vlaams Belang (yksi meppi)
 • Itävaltalainen FPÖ (neljä meppiä)
 • Italialainen LegaNord (viisi meppiä)
 • Ruotsidemokraatit (kaksi meppiä)
Jokainen näistä puolueista on aatteellisesti enemmän tai vähemmän lähellä Euroopan vapausallianssia (l’Alliance européenne pour la liberté – AEL), siis euroskeptikoista koostuvaa poliittista ryhmää jota ei kuitenkaan ole juridisessa mielessä olemassa parlamenttiryhmänä. 
Vielä puuttuu joka tapauksessa pari puoluetta, jos mielitään saada aikaan solidi parlamenttiryhmä. FN olisi voinut laskea ainakin slovakialaisen SNS-puolueen varaan, mutta tämä liike ei saanut läpi ainoatakaan edustajaa. Vielä olisi liettualainen Järjestys- ja oikeuspuolue (Ordre et Justice) kahdella edustajalla, puolalainen KNP neljän edustajan kera sekä kahden mepin Perussuomalaiset. 
Brittiläinen UKIP (kaksikymmentäkolme meppiä) kieltäytyy liittoutumasta FN:n kanssa, samoin tekee Tanskan kansanpuolue (neljä meppiä). Marine Le Pen puolestaan on torjunut kaikki kreikkalaisen Kultaisen aamunkoiton (kaksi meppiä) ja unkarilaisen Jobbikin (kolme meppiä) lähestymisyritykset."      

2 kommenttia:

 1. Musta näiden kaikkien kannattaisi hakea ryhmää, johon Unkarin Fidesz voisi liittyä. En ymmärrä miksi angloille ja Tanskan kansanpuolueelle mannereurooppalaiset ovat niin punainen vaate.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No angloilla nyt on tuo "atlanttinen ulottuvuutensa" ja lisäksi hampaankolossa vuosisataista kaunaa sekä ranskalaisia että saksalaisia kohtaan. Mutta juuttien penseys minuakin ihmetyttää; ehkä ne ovat saaneet vähän tartuntaa sosialidemokraattisesta Pohjoismaiden ylivertaisuuden kultista...

   Poista