tiistai 18. maaliskuuta 2014

Sarastuksessa evolutionismista

Eipä ole biologia varsinaisesti leipälajini, mutta eipä toisaalta ole tuossa Sarastukseen kirjoittamassani uusimmassa jutussanikaan varsinaisesti kyse biologisesta evoluutioteoriasta vaan jostain aika lailla muusta, nimittäin evoluutioteorian kyljessä vähän turhan kiimaisesti kiehnänneestä yleisestä edistysuskosta. No, eihän tuollaisesta aiheesta tietenkään voi kirjoittaa laajahkoa esseetä ilman että myös biologiaa sivuttaisiin, mutta en silti usko kovin pahasti puhuneeni läpiä päähäni silläkään saralla. Voin tietysti erehtyäkin.
  
Sarastuksessa on muuten ollut vähän hiljaista parin viimeisen kuukauden aikana. Toivottavasti julkaisu virkistyy kevään edetessä. 

3 kommenttia:

 1. Loistava kirjoitus, jota oli ilo lukea. Juuri tämän tapaisia tekstejä Sarastus kaipaisi lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarastus kaipaisi ylipäätään lisää kirjoituksia.

   Poista
  2. Olen samaa mieltä. Myös muutama kirjoittaja lisää ei olisi pahitteeksi, kun nykyisin tuo näyttää pyörivän lähinnä sinun, Aakulan ja Hännikäisen panostuksella.

   Sarastuksen tekstien laadusta voisin sanoa sen verran, että pidän enemmän sinun viimeisimmän kirjoituksen tyylisistä perusteellisista 'tutkielmista' kuin Alternative Right -tyyppisistä populaarikulttuurin pinnallisista analyyseistä. Mielestäni tuota AltRight tyyliä ei tulisi apinoida liikaa. Nähdäkseni filosofiset lähestymistavat, epäkorrektius, aidosti valtavirran ulkopuoliset näkökulmat ja tietynlainen poliittinen röyhkeys ovat Sarastuksen vahvuuksia.

   Kiitos vielä hienoista ja antoisista kirjoituksista. Kulttuuritekoja parhaimmillaan.

   Poista