maanantai 24. maaliskuuta 2014

Ranskan vasemmistolla on totinen paikka

Najat Vallaud-Belkacem
Katselin eilen illalla ranskankielisen TV5 Monde -kanavan vaalivalvojaisia. Hallituksen puolelta kommentaattorina oli nyrpeä nuori kaunotar nimeltä Najat Vallaud-Belkacem. Melkein kävi likkaa sääliksi vähän aikaa - mutta vain vähän aikaa, sen verran fanaattinen punainen politrukki tuo misu on. Vallaud-Belkacem on siis sosialistihallituksen virallinen tiedottaja, ja olen hänestä puhunut tässä blogissa joskus aikaisemminkin, muistaakseni Ranskan ensimmäisten ns. homohäiden tiimoilta. Mutta nyt annetaan ääni Rioufolille. Käänsin tähän olennaiset osat hänen tämänpäiväisestä kolumnistaan, joka on luettavissa täällä.


"Ymmärtääkseen sosialistien tappion syvyyden tarvitsee vain kuunnella Najat Vallaud-Belkacemia kun tämä suhteuttaa ensimmäisen kierroksen tuloksia. Vasemmiston kyvyttömyys kohdata tuskallista todellisuutta käy hyvin ilmi hänen esiintymisestään. Hän on pyrkinyt sunnuntai-illasta saakka sulkemaan silmänsä tosiasioilta ja yrittänyt selittää parhain päin ranskalaisten ”tyytymättömyyttä”. Vallaud-Belkacemin mukaan vaalituloksesta ei seuraa tarve tarkistaa hallituksen politiikan suuntaa vaan pikemminkin ”kurssista on pidettävä kiinni”. Sen sijaan, että yrittäisi ymmärtää Front nationalin häikäisevän menestyksen syitä, hän katsoo asiakseen tuomita puolueen ”fasistiset” kandidaatit. Minäkin olin paikalla eilisiltana [su. 23.3.] ja kuulin hänen nuhtelevan Front nationalia siitä, että se ”erottelee ranskalaisia ja ulkomaalaisia toisistaan”. Jos lahkolaismentaliteetille pitäisi saada kasvot, tämä journalistinainen sopisi siihen tehtävään hyvin; millaista lempeän viattomuuden taakse kätkeytyvää jäistä fanaattisuutta hänen kasvonsa kielivätkään. Mutta juuri tämä vasemmiston omahyväisyys ja opettajamaisuus ovat ominaisuuksia, jotka tekevät siitä niin luotaantyöntävän monien äänestäjien silmissä. [--] Sosialistien on aika katsoa peiliin. Mutta sama koskee myös UMP-puoluetta. 
Demokratian kriisi näkyy siinä, että nukkumaan jäi 38,72 % äänioikeutetuista ja siinä, että FN:n äänisaalista osa oli protestiääniä. Hallitsevien puolueiden on alettava kuunnella kansaa. Kansan loukkaaminen vielä kerran esimerkiksi diskaamalla sellaisia valituksi tulleita, jotka eivät hyväksy vallitsevaa vähemmistöpoliittista oikeinajattelua, saisi kansan raivon kuohahtamaan yli laitojen. Kieltäytymällä hylkimästä viralliselta taholta demonisoitua Front nationalia kansalaiset ovat selvästi osoittaneet vähät välittävänsä poliittisen korrektiuden standardista. Lähellä on ajatus, että suvaitsemattoman vasemmiston fasismisyytökset ovat kimmonneet takaisin päin sen omia kasvoja. Tämä ns. ”tasavaltalainen rintama”, joka koottiin aikomuksena tukahduttaa kansan mielipiteen ilmaus, on nyt menettänyt kaiken demokraattisen legitimaationsa. [--]"

1 kommentti:

  1. Suomessa on jo aika iso osa kansaa näitä samaisia politrukkeja vasemmistosta liberaalioikeistoon. Työpaikalla ei tarvitse kuin kertoa havaintonsa rauhallisesti ja kiihkottomasti todellisuuden tilasta niin saat otsaasi rasisti- tai fasistileiman, epäilyn niistä ainakin. Ihmiset politrukittavat jo toisiaan - näillä "äärioikeisto"-analogioillaan he ovat hiljentämässä ja pysäyttämässä ihan tavallistakin keskustelua. Kukaan ei halua olla muiden silmissä persu. Yksityisesti sitten on monikin. Halla-ahon, oikeastaan ainoan kriittisen älymystön edustajan eduskunnassa, kannattaminen tarkoittaakin sitten jo henkistä eristäytymistä. Scriptaa ja Sarastusta luetaan mutta siitä ei puhuta laajasti.

    Entä sitten kun perussuomalaiset ovat hallituksessa, ensi vaalien jälkeen, onko sitten enää minkäänlaista todellista oppositiota maassamme? Pelkäänpä että persut tervataan, "valta" kohtuullistaa, ministerin tehtävät laimentavat. FN:n kaltaisesta rohkeasta, älykkäästä ja traditionalistisesta ja samalla ei-fasistisesta puolueesta tässä maassa on kai turha haaveillakaan. Minulla on ehdotus. Nationalistien, arvokonservatiivien jne. on liittouduttava klassisen kristinuskon kannattajien kanssa jonkinlaiseen yhteisrintamaan. Tarkoitan vanhoillisia sekä maallisessa että hengellisessä mielessä. (Käytä sanaa "vanhoillinen" vain tullakseni ymmärretyksi, muuten ilmaisu on typerä). Tuolla noin 5- 10 prosentin kannatuksella pidettäisiin esillä sentään jonkinlainen oppositionäkökulma jos ei muuta. Kalevala-nationalistit sun muut armeijabuutsi-oikeistolaiset tuskin lähtisivät mukaan kristittyjen kanssa , mutta ehkä tuolla hahmottelemallani kunnianarvoisella kokoonpanolla konservatiivien arvovalta olisi suurempi. Rasismia ja fasismia ei voi hyväksyä vaikka niillä nimikkeillä konservatiivit halutaankin hiljentää ja työntää sivuun.

    t. jk

    VastaaPoista