lauantai 8. maaliskuuta 2014

Jälleen uusi todiste islamin ja natsismin yhteenkuuluvuudesta!1!!

Hesari kirjoitti Putinin hallinnon levittämästä ukrainalaisvastaisesta propagandapläjäyksestä, joka on osoittavinaan Ukrainan "fasistisen" kansanliikkeen ja kaukasialaisen islamismin välisen tiiviin yhteyden. Toimittaja päivittelee mm. tähän tapaan:
"Olipa tšetšeeniterroristi Umarovin yhdistäminen ukrainalaiseen äärioikeistoon venäläisten provokaattoreiden tai Jarošin itsensä keksintöä, niin aika huima ajatusrakennelma se on: natsit ja islamistit ovat siis yhteistyössä piirittämässä Venäjää. 
Entä marsilaiset?"
No, mitäs huimaa tuossa ajatusrakennelmassa nyt on? Natsit ja islamistithan ne yhdessä piirittävät Israeliakin. Maahanmuuttokriittisen liikehdinnän ns. counter-jihad -siipi ja muut kiihkeät Israelin ystävät ovat iät ja ajat tienneet, että islamismi on vain natsismia uudessa kuosissa; selvähän tämä, koska SS-Handschar, Jerusalemin suurmufti &c.

Valitse tässä sitten oma puolesi.  
  

12 kommenttia:

 1. Raivostuttavaahan tuossa ryssien retoriikassa on juuri tuo ulkoiseen aggressioon viittaaminen. Venäjä on joka puolelta piiritetty viaton maa, joka on vastentahtoisesti pakotettu reagoimaan voimalla ulkovaltojen miehitysaikeisiin.

  Ja yritpäpä tosiaan valita puolesi. On mykistävää, kuinka vastakkaiset näkemykset asioista vallitsevat. Toisaalla sanotaan kaiken johtavan CIA:n sylttytehtaalle, koska amerikkalaisia on syyttäminen koko konfliktista ja uusi hallinto on de facto fasistinen. Toisaalla taas sinisilmäisesti tuetaan Ukrainan uutta hallintoa kuin se olisi loppujen lopuksi mitenkään uusi; samoja läpeensä korruptoituneita naamoja siellä edelleen on.

  http://vineyardsaker.blogspot.fi/2014/03/answer-to-russophobic-bigot.html

  Ylläolevaan blogiin oli hauska törmätä. Kyseessä on venäläisen nationalistin kirjoittama blogi, joka sanoo näin: "I began supporting Russia only when Russia began standing for everything that is right, decent, honorable and truthful." Kaveri vastusti aktiivisesti niin neukkulan kuin Jeltsininkin hallintoa, mutta on ihastunut ikihyvksi Putinin hallintoon. Ukrainan kansannousussa on kaverin mukaan kyse anglosionistien salaliitosta Äiti Venäjän tuhoamiseksi.

  Vittu, että vituttaa venäläiset. Ukrainassakin niitä on liikaa, että se maa voisi ikinä toimia yhtenäisenä. Järkevin ratkaisu olisikin liittää maan itäosat ja Krim Venäjään, tai tehdä maasta löyhän keskushallinnon liittovaltio. Niin paljon on puhuttu rikkaasta Itä-Ukrainasta ja siitä, etteivät länsiosat kestäisi iratautumista taloudellisesti, joten konfederaatiomalli olisi ehkä sopiva kompromissi?

  VastaaPoista
 2. Niin. Kairon kirjakaupoissa on vuodesta toiseen hyvin esillä ja hyvin myyvänä Adolf H:n Taisteluni. Se kertonee asennelähtökohdasta paljon.

  -

  Itse näen tilanteen Euroopassa epämuodikkaasti: Ukrainan päiväuni on EU joka ei ole minun päiväuneni, vähitellen se alkaa muistuttaa painajaista äärimmäisessä arvoliberalismissaan.

  Venäjä ei ole (vielä) arvoliberalistinen maa.

  Venäjästä ei ole helppo pitää (paitsi sen suvereenista kulttuurisubstanssista ja epämodernista kirkosta). Liikaa uhoa. Liikaa historian painolastina. Menivät vielä adoptoimaan saksalais-englantilaisen ideologia-hirviön, sosialismi-kommunismin.

  Mutta jos minun on valittava nykyajan kriteereillä piirit jotka pitävät Pussy Riotin toimintaa sananvapauskysymyksenä tai piirit jotka pitävät sitä jumalan- tai ainakin kirkonpilkkana, valitsen jälkimmäiset.

  t. jk

  VastaaPoista
 3. "Niin. Kairon kirjakaupoissa on vuodesta toiseen hyvin esillä ja hyvin myyvänä Adolf H:n Taisteluni. Se kertonee asennelähtökohdasta paljon."

  Ja mitenpä luulisit moisen "asennelähtökohdan" syntyneen? Et ole sattunut kuulemaan sanontaa "viholliseni vihollinen on ystäväni"? Se on luonnollisesti harvinaisen typerä periaate mutta inhimillisesti ajatellen ymmärrettävä. Moderni islam ja natsismi lähestyvät toisiaan vain yhdessä kohdassa, ja sekin vähäinen yhteys on syntynyt historiallisen sattuman seurauksena, syvempää olemuksellista yhteyttä ei kertakaikkiaan ole.

  Näin minä teikäläisten takia joudun puolustelemaan islamia, jota yleisesti ottaen inhoan; arvaa ottaako pattiin?

  VastaaPoista
 4. Harmi jos ottaa pattiin. Natsismia ja islamia kyllä yhdistää kyky yhdistää massoja ja myytittää maailmaa ihmislähtöisin perustein.

  Raamatussani on edelleen mukana VT. Sisältää edelleen painavaa jumalakeskeistä asiaa. Muun muassa Jumalan ilmoituksen itsestään.

  Sille että Hän meni sen ilmoituksen antamaan juutalaisille ja nimittämään tuota kansaa vielä silmäteräkseen, omakseen, me emme voi mitään ( vaikka kuinka näkisimme Israelissa ongelmia). Islamin suhde juutalaisuuteen perustuu osittain myös tuohon kätkettyyn psykologiseen alemmuudentunteeseen jonka itsestään selvä ilmaus viha on. Sama lienee myös ollut Hitlerin filosofian taustalla. Ajatus että ihminen ei ole oman itsensä herra on edelleen vaikea, karvas ja mahdoton pala monille nieltäväksi, siitä arvoliberalismi on suora osoitus ja todistus.

  Arabien Israel-vihan ymmärrän Israelin valtion perustamiseen liittyvien juttujen vuoksi. Samoin kolmen ylivoimaisista asetelmista hävityn sodan vuoksi. Mutta juutalaisvihaa, johon tuo osin oiketettu Israel- antipatia on kääntynyt, en ymmärrä. Natsismia käytetään arabimaissa, ei todisteena epäoikeudenmukaisesta miehityksestä, vaan koko tuon kansan oikeudettomuudesta olla olemassa. Se on tuhon tie.

  t jk.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Raamatussani on edelleen mukana VT. Sisältää edelleen painavaa jumalakeskeistä asiaa. Muun muassa Jumalan ilmoituksen itsestään.

   Sille että Hän meni sen ilmoituksen antamaan juutalaisille ja nimittämään tuota kansaa vielä silmäteräkseen, omakseen, me emme voi mitään ( vaikka kuinka näkisimme Israelissa ongelmia)."

   Totta kai raamatussa on VT! Minä luen Vanhaa Testamenttia näin paastonaikana joka päivä! Erityisesti Exodus ja psalmit kuuluvat kuvaan. Mutta tietenkin luen niitä kristinuskon kehyksissä.

   VT:n yrittivät jättää kristittyjen pyhien kirjoitusten kaanonista pois ensimmäisinä harhaoppisen Markionin seuraajat (n. vuonna 150), ja heidän jälkeensä sitä ei kovin moni ole yrittänytkään. Mutta klassinen linja on kyllä se, että Vanhaa Testamenttia luetaan Uuden valossa. Vanha Israel sai tilaisuutensa ja pilasi sen. Lupaukset ovat edelleen voimassa, mutta ne koskevat kaikki Uutta Israelia, eli uutta omaisuuskansaa, eli kirkkoa. Tätä kai sanotaan joissakin piireissä nykyään "korvausteologiaksi", mutta opetus itsessään on siis ikivanhaa. Sinun tapasi sitoa nykyinen Medinath Israel noihin lupauksiin on kristikunnan piirissä suorastaan naurettavan nuori ilmiö, sillä se on peräisin aikaisintaan 1800-luvulta.

   Vanhan Israelin jäännöksellä eli näillä sinulle jostain syystä niin rakkailla juutalaisilla on edelleen paikkansa ja olemassolonoikeutensa tässä maailmassa. Mahdollisesti heillä on vähintään välillisesti yhä jotain pelastusopillistakin roolia, ellei muuten niin todisteena pyhien kirjoitusten aitoudesta. Varmimmin he kuitenkin varmistavat paikkansa Israelissa (siinä oikeassa Israelissa siis) ottamalla kasteen. Minulle rakkaan Ranskan piispoissa ja papistossa on aina ollut paljon juutalaistaustaisia miehiä. Nykyisen Pariisin arkkipiispan (eli Ranskan priimaksen) edeltäjä kardinaali Lustiger oli yksi heistä. Oman hiippakuntammekin papeista tällä hetkellä ainakin yksi on molempien vanhempiensa puolelta juutalaista sukujuurta ja ilmeisesti itse pitää itseään yhä "kansallisessa" mielessä juutalaisena. Tämä aikuisiässä katolisuuteen kääntynyt dominikaani-isä on siis juutalaiskristitty ja siten ikään kuin kaksinkertaisesti Israelin lapsi. Mutta tässä lapseudessa näyttelee sittenkin tärkeämpää roolia hänen kristillisyytensä. Näin se oli asia vanhalle rabbiinikoululaiselle Shaul Tarsolaisellekin, jonka me tunnemme paremmin pyhänä Paavalina.

   Poista
 5. Kiitos. Vastauksesi oli minulle arvokas. Jatkan edelleen mielihyvin todella aidosti tärkeän (! ) blogisi lukemista. Katolisen näkökulman ja Ranskan ja yleiseurooppalaisen poliittisen tilanteen esiintuomisessa olet pioneeri tässä maassa. (Sarastus-lehti tietenkin myös ajaa asiansa).

  Niin...olen todella iloinen että luet VT:tä päivittäin ( minun on ryhdyttävä samaan!) ja nimenomaan Uuden valossa ja kristillisestä viitekehyksestä. Niin minäkin. Ristin alle mahtuu monenlaista porukkaa. Sinä olet katolisuuden kautta tietenkin
  Valioliigalainen.

  Ei kovin tärkeä sivu/loppuhuomautus tähän keskusteluun mutta kuitenkin: Olen paljon tutkiskellut itsekriittisestikin miksi sympatisoin vuosikymmenestä toiseen juutalaisia ja Israelia. Näin oli myös ennen kuin kristinuskon metafysiikka alkoi kiinnostaa tosissaan. ( Huom! En kuulu vapaiden suuntien porukkaan jotka näkevät israelilaisissa usein vain toiveensa, objektin siitä että nämä kääntyisivät pelastushistoriallisessa mielessä. ) Hyväksyn juutalaiset sellaisenaan. Ja silti täysin ja sataprosenttisesti, vaikka he eivät ottaneet Herraamme vastaan niin kuin uudet kristiityt alkuseurakunnassa Pietarin ja Paavalin kautta, johdolla. Miksi sitten näin? Tunnen eräänlaista pelkoa, jumalanpelkoa, jumalanpelon heijastuksen Israelissa. En tyrkytä tätä käsitystä kenellekään mutta intuitioni sanoo että Israelia vastaan käyvän ei käy hyvin. VT ja historia todistavat tämän puolesta rankalla tavalla. Myös Raamatun viimeinen kirja. Mutta ihmisintuitiot ovat usein väärässä. Pääasia että Jumala on yksi ja yhteinen. Itsenäistä palestiinalaisvaltiota Israelin rinnalle toivon, mutta pelkään pahoin että Iranin ja myös (!) koko ajan Israel-vastaisemmaksi käyvän EU:n vuoksi luvassa ei ole kauniita lopputekstejä.  Voimia paastonaikaasi.

  t. puolivillainen kristitty, klassinen konservatiivi, muutenkin epämoderni ihminen jk  VastaaPoista
 6. Herra Michelangen blogi kuuluu suosikit listaani ja miehen tietomäärä ja yleissivistys vakuuttaa kriittisen lukijankin.

  Tietenkin tuo katolisuus hieman raskauttaa miehen meriittejä, sillä onhan selvää, että koko maailmaa uhkaava hirviö on nimeltään väestöräjähdys, jolle katolinen kirkko ja paavi antaa sitten siunauksensa. Ex cathedra. Joka tietenkin on suoraan..... sanonko mistä.

  Nylenin Antti piti myös aikoinaan blogia ja kun sana ja ajatus ja tunne ja tieto ovat hallussa niin tekstiä on siunatun ihanaa lukea. Mutta myös Antilla oli myös sokea pisteensä. Katolisuus.

  Itse en paastoa, mutta kun nyt luin tuosta herra M:n paastosta kohti pääsiäistä, niin lupaan yrittää ynnä pitää viskiannosten määrän alle 4 annosta iltaa kohti. Ja olen siis hengessä mukana paastoamassa.

  En tiedä onko herra M lukenutSimon Sebag Montefioren Jerusalem, kaupungin historia-kirjan?? Varmaan on. Kirjan luettuaan ajattelevan ihmisen on vaikea kunnioittaa ja pyhittää mitään uskontoa ylitse muiden. Hesarissa kerrottiin sunnuntaina miten Krimin sodan alku syyt juontuivat Kristuksen syntymäkirkkoon ja sen vuotavaan kattoon, jota katelivat ortodoksit ja katoliset munkit.

  Montefioren kirjassa on uskomattoman upean naurettava ja koomisen traaginen kuvaus eräästä pääsiäisestä Jerusalemissa, jolloin ko. munkit taistelivat siitä, kuka saa asettaa Jeesuksen syntymäkirkon alttarin ns. juhlakuntoon. Aluksi vanhurskaat munkit keskustelevat ja sitten riitelevät ja lopuksi vedetään esiin kaapujen alla olevat aseet ja tikarit.

  Herramme ja Vapahtajamme syntymäkirkon pääsiäisen huipentuu veriseen yhteen ottoon ortodoksien ja katoliseíen välillä ja parikymmentä munkkia kuolee yhteenotossa. Verisen tappelun keskeyttävät sulttaanin sotilaat, jotka pitävät Jerusalemissa valtaa Ottomaanien vk:n univormuissa.

  Olisiko siis M:n aika lopettaa paastoaminen? Ja ottaa yksi viski??

  VastaaPoista
 7. Tällainen kirjoitus kertoo enemmän kirjoittajasta itsestään kuin niistä, joita hän yrittää piikitellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä nyt sanoisi noin. Itse ymmärrän Hammerin näkemyksiä jo vanhoilta ajoilta, mutta kyllä Michelange tässä täysin oikeassa on. On äärimmäisen vaikea ottaa tässä tilanteessa mitään puolta juuri sen vuoksi, että lähes kaikki ulkopuoliset ovat jollain tavoin sekaisin.

   Itse en usko siihen, että joku Nato, tai vielä ihmeellisemmin joku Eurooppa pystyisi ratkaisemaan tilannetta. Voima, ja sen käytön rajat, ovat aika täysin Venäjän hallussa. Nato voi protestoida, mutta ei lopulta viitsi tehdä mitään. On harvinaisen tyhmää, jos me tässä rupeamme jakamaan puolia sen mukaan kuka meistä kannattaa länttä ja kuka meistä kannattaa itää. Meidän kaikkien toki pitäisi kannattaa länttä, mutta aidosti se merkitsisi Ukrainan kreikkalaiskatolisten kannattamista ja sitä jotkut Nato, Eurooppa ja Venäjä eivät edes ajattele.

   Poista
 8. Joo, minä ainakin nostan hattuani jos ihminen harjoittaa uskontoa johon syvästi on sitoutunut, eli paasto paastona, viski viskinä.

  Maamme on täynnä ihmisiä jotka tunnustavat ylpeinä kuinka vieraantuneita ovat uskosta, kuinka "uskonnottomia" ovat, kuinka "jumalahypoteesi" ei merkitse heille mitään. Itse näenkin sitoutuneet kristityt melkeinpä anarkistisen vapaina tästä ajan hengestä, ja itseään vapautuneina liberaaleina pitävät normiajattelun orjina ja ahdasmielisinä valtavirtalaisina. M ei kuulu ainakaan jälkimmäiseen joukkoon.

  Katolisuuttakaan en menisi haukkumaan ed. kommentissa mainitulla perusteella. Kyllä se väestö "räjähtää" ihan toisen uskonnon piirissä kuten hyvin tiedämme. Tätä toista uskontoa en näe kuitenkaan missään syytettävän väestöräjähdyksestä. Niille se onkin "kulttuurin ominaispiirre". Kannustetaanpa jopa täyttämään maa näillä uskonvauvoilla jotta demografinen voitto olisi varma. Näin muuten myös juuri siellä kiistellyllä Pyhällä maalla, mistä tämä keskustelu virisi...

  ( Ja sitä paitsi tietämättömille tiedoksi: kyllä katolisuudessa on aviopuolisoilla sallittua syntyvyyden säännöstely; vinkki, se ei ole selibaatti, vaan ikuisina aikoina käynnetty luonnollinen menetelmä)

  jk

  VastaaPoista
 9. Ai. Vasarakin koputtaa täällä. Itse asiassa kommenttini oli sarkasmia ja tarkoitukseni ei suinkaan ollut loukata ketään. Yritin hieman vain härnätä sivistynyttä miestä ja uteliaisuuteni oli suuri, onko M lukenut ko. opuksen. ON varmaankin.

  Luonnollisesta menetelmästä totesin aikoinani Nylenille, että minkä ihmeen vuoksi pitää tsekata emättimen vuodon "kirkkautta" valolampun avulla, jos pillereille saavutetaan sama tavoite. Muistaakseni tuo emättimen nesteen tsekkaaminen oli tärkein pointti luonnollisessa menetelmässä.

  Vasaran kommentti on ok. Ja totta koska "sydämen kyllyydestä suu puhuu.". Tämä koskee myös miehen omaa blogia ja myös miestä itseään. Tietenkin.

  Täällä netissä On vaikea tietää kirjoittajien todellista persoonaa ja minää. Jos olisin tiennyt, että M on harras katolinen, en olisi ehkä noin kärkevästi kirjoittanut.

  Ja en missään nimessä tunnusta ylpeänä vieraantuneisuuttani kristinuskosta, vaan olen agnostikkona olen useasti pääsiäisyön messussa käynyt huhuilemassa Jumalaa. En ole kuullut mitään vastausta.

  Montefioren kirja on vaan jotenkin niin hieno ja osuva ja kohtelee uskontoja tasapuolisen viileästi ja riisuu viitat kiihkoilevilta munkeilta paljastaen munkkien paiseiset jalat ja mädät mielet niin tragikoomisen osuvasti, että jopa Jumala nauraisi sille.

  VastaaPoista