torstai 8. elokuuta 2013

Tahtoo kirkkohäät!

Ns. kaltevan pinnan argumentti on ymmärtääkseni täysin virheellistä logiikkaa, siis noin muodollisesti ainakin. Mutta elämä vahvistaa hyvin usein perustelluiksi ne pahat aavistukset, jotka saavat alkunsa tämän kaltaisesta päättelystä. 

On erehdys luulla, että sukupuolineutraali avioliitto tulee pysymään maistraattien tms. maalliseen sfääriin kuuluvien elinten asiana ja että sen yleistyminen siis ei aiheuttaisi perinteisille kirkkokunnille mitään ongelmia. Sillä joillekin (luultavasti hyvinkin monille) ihmisille avioliittolainsäädännön "liberalisointi" (eli sen romuttaminen) monissa maissa on vasta ensimmäisen kunnon taistelun voitto ja sota jatkuu kunnes kaikki on saatu; tässä <jutussa> käsitellyt kaksi primadonnaa sanovatkin asian kiertelemättä.  

Kuten tiedätte, kuningatar Elisabeth vahvisti hiljattain lain, joka mahdollistaa siviilivihkimiset homoparien välillä, mutta Barrielle ja hänen Tony-sydänkäpyselleen se ei tietenkään riitä, tämä pariskunta kun on vakaumuksellisia "kristittyjä". Haasteita lakitupaan on siis luvassa niille Englannin kirkoille, jotka kieltäytyvät vihkimästä homopareja kirkollisin seremonioin. Luuleko joku todella, että tältä tullaan pitkällä tähtäimellä välttymään Suomessakaan?

On irvokasta ja surullista, että klassisen kristinuskon puolustaminen alkaa nykyään näyttää obsessiiviselta askartelulta navanalusasioiden parissa. Mutta siitä on turha syyttää meitä, sillä puolustautuminen on luonteeltaan reaktiivista toimintaa, ja siten se on väistämättä äänekkäintä ja näkyvintä sillä rintamalohkolla missä hyökkääjä on aktiivisin ja röyhkein.                

5 kommenttia:

 1. Eivät ne lopeta ennenkuin kirkosta on tehty karkkiautomaatti ja uskonnosta laifstail-asia, trendien mukaan vaihteleva.

  VastaaPoista
 2. Suomen ev. lut. = Suomi 2013 "liberalisoinnin" uususkonnossaan.
  Kirkkolaivasta puhuttiin joskus, se olikin pelkkä ajopuu.

  -joram-

  VastaaPoista
 3. Kansalaisaloite tasa-arvoinen avioliitto lupaa sivuillaan kansankirkoille koskemattomuuden, mutta on äärimmäisen alkukantaista tai parhaimmillaankin naivia kuvitella, etteivätkö tasa-arvoista avioliittoa kannattaneet teologit, papit ja maallikkovaikuttajat käyttäisi lakia hyväkseen ajaakseen "suuntaussensitiivistä sakramenttiteologiaa" luterilaiseen kirkkoon.
  Varmaa myös on, että tasa-arvoista avioliittoa ajaneet sekularistit, ateistit, ovatpa he sitten poliittisia toimijoita, julkimoita, taiteilijoita tms. lähtevät tukemaan näitä kirkollisia uudistajia omilla osaamisalueillaan.
  Lyhyesti, tasa-arvoisen avioliiton astuessa voimaan, aloitteessa annetut lupaukset kirkoille ovat enemmän kuin passé.

  Kansankirkkojemme tulisikin luopua vihkimisoikeudesta. Piste. Siitäkin huolimatta, että kirkkohäiden määrä vähenisi -ja ajatusvapaiden anti-teistien ulvonta kansankirkko-järjestelmän alasajamiseksi voimistuisi entisestään.

  "To us, this is not a matter of anyone’s civil rights, but a matter of salvation." (Fr. Sergei Sveshnikov)

  TA

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kuningatar on kuningatarnimeltään Elisabet II. Kastenimeltään ensimmäinen nimi oli kuitenkin Elizabeth.

  Arvydi

  VastaaPoista