lauantai 27. heinäkuuta 2013

Piispa Tutu, maailman ainoa poliittisesti korrekti prelaatti?

Harva ulkoiselta olemukseltaan yhtä klerikaalinen prelaatti herättää niin ihastunutta hyminää länsimaiden liberaalien keskuudessa kuin piispa Desmond Tutu. Apartheid eli "rotuerottelu" tunnetusti oli Äiti-Afrikan kaikkien ongelmien alfa ja omega, ja kun Tutu oli apartheidin vastaisen taistelun etulinjassa, ei hänen nauttimaansa arvostusta tarvitse ihmetellä. Nykyään apartheid on onneksi jo taakse jäänyt paha uni, ja ilmankos Afrikalla nyt meneekin niin loistavasti. Mutta voi! kaikkihan tietävät, että Taistelu Oikeudenmukaisuuden puolesta ei vielä sittenkään ole ohi. Homofobia näet on ihan rasismiin verratava henkinen ruttotauti. Ja tässäkin asiassa piispa Tutu on Oikein Ajattelevien eturintamassa: <Kumbaya my Lord, kumbaya!11!!>

Piispa ei <näemmä> halua palvoa "homofobista Jumalaa". No kukapa nyt sellaista haluaisi. Mutta mitä reverendissimus mahtaa tällä homofobialla ymmärtää? Se ei selviä oheisesta lakonisesta uutisesta. Jos kyse on todellisten tai kuviteltujen homojen julmasta vainosta ja suoranaisista lynkkauksista, mikä sivumennen sanoen on kaikkialla Afrikassa (myös piispa Tutun omassa kotimaassa <Azaniassa>) hyvin tavallinen ilmiö, ei piispan kantaa ole syytä ihmetellä. Mutta valitettavasti näyttää siltä, että "homofobian" piiriin kuuluuvat piispa Tutun mielestä myös kirkon klassinen seksuaalietiikka ja opetus avioliitosta miehen ja naisen liittona. Tämän voi päätellä siitä, että Tutu ei avaudu tästä aiheesta nyt ensimmäistä kertaa; hänhän on nillittänyt oman anglikaanisen kirkkonsa virallisesta "homofobiasta" jo useampaan otteeseen aikaisemminkin, ja hänen tulilinjallaan on ollut mm. avoimesti homoseksuaalisessa parisuhteessa elävien pappien kirkon johdon taholta kokema "ahdistelu". Aikalailla samaa siis näyttää "homofobia" Tutulle merkitsevän kuin lännen tärähtäneistöllekin.

Eli ei muuta kuin terve menoa siihen "toiseen paikkaan" minunkin puolestani...        

3 kommenttia:

 1. Jep, enpä minäkään usko artikkelia vilkaisemalla, että Tutulla olisi juuri aihetta pelätä päätyvänsä homofobiseksi tituleeraamaansa taivaaseen.

  VastaaPoista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kts. myös: www.firstthings.com/onthesquare/2013/01/freedom-from-religion

  TA

  VastaaPoista