keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Ja seuraavaksi lukumääräneutraali avioliitto...

Sen kunniaksi, että "Vincent ja Bruno saivat toisensa", käännän tähän järkevän ranskalaisen puheenvuoron aiheesta. Kirjoittaja on vanha tuttu Ivan Rioufol, joka siis ei ole "hihhuli" termin missään merkityksessä; kulttuurikristitty hän saattaa olla, mutta ei varsinaisesti uskonnollinen. Hänen fooruminsa on arvostettu Le Figaro, joka on yksi kolmesta Ranskan tärkeimmästä lehdestä. Tämä on sitä todellista eurooppalaisuutta, jota Timo Soinikin hiljattain Pariisissa puolusti. Alkuteksti on luettavissa <täällä>.   
Käännetäänkö sivua ja mennään eteenpäin? Tätä antavat hallitus ja sosialistipuolueen kansanedustajat ymmärtää tekevänsä kieltäytymällä lyömästä rumpua ensimmäisistä homoparin häistä. Tosiasia kuitenkin on, että lain voimaan astuminen on rohkaissut tiettyjä lähetysintoisia henkiä. Tänään keskiviikkona hallituksen tiedottaja Najat Vallaud-Belkacem osallistuu ”yksityisluontoisesti” (à titre privé) Vincent Autinin ja Bruno Boileaun hääseremonioihin Montpellierissa, joita todistaa 500 muuta kutsuvierasta, joukossa 230 journalistia kaikkialta maailmasta. Tämä on vasta alkua. Viime viikonloppuna Cannesin filmifestivaaleilla Kultaisen palmun sai sattumoisin kahden lesborakastavaisen tarina (Abdellatif Kechinen ”La vie d’Adèle”). Tv-kanava France 3 näytti hiljattain Thomasin ja Gabrielin häät poliittisesti äärikorrektissa saippuasarjassaan ”Plus belle la vie”. Gay-kuvalehti Têtu esitteli kansikuvassaan homoisän lapsi sylissään kuvatekstillä ”Rémy ja hänen poikansa”. Tämänpäiväinen Figaro paljasti, että opettajien etujärjestö tahtoo tehdä genderteorian opettamisen mahdolliseksi jo esikouluasteella; tässä järjestö nojautuu sellaisten kirjojen auktoriteettiin kuin ”Isi pukeutuu mekkoon” (Papa porte une robe) tai ”Jussilla on kaksi äiskää” (Jean a deux mamans). Tänä aamun RTL-kanavalla eräs kuulija iloitsi ”homoavioliitosta kaikille” (mariage gay pour tous): tämä lapsus osoittaa perustelluksi sen Christine Boutinin taannoisen valituksen siitä, kuinka ”homous on nykyään huippumuodikasta”… Voittoisassa euforiassaan [sosialistinen sisäministeri] Manuel Valls on hiljattain todennut tarpeelliseksi kiristää lainsäädäntöä ”homofobisen vihapuheen suhteen”.


Harkitsemattomalla suostumuksellaan vaikutusvaltaisen vähemmistön (Ranskassa on vaivaiset 100 000 homoparia [koko maan väkiluku noin 60 000 000]) vaatimuksiin, joille on annettu lupa kääntää ylösalaisin laki ja sivilisaatio, sosialistihallitus on käytännössä avannut tien erilaisten pienryhmien loputtomille vaatimuksille. Hallitus on perustanut politiikkansa vähemmistöjen uhriutumisajatteluun ja logiikkansa kaikenlaisen syrjinnän vastaisuuteen. Ovi on nyt sepposen selällään kaikkien niiden tulla, jotka arvelevat joutuneensa syrjityiksi lain edessä ja jotka vaativat tasa-arvon nimissä omalle viiteryhmälleen räätälöityjä lakeja. Kuten Bordeaux’n imaami Tareq Oubrou totesi eräässä haastattelussa: ”Kertokaa minulle, millaisin vakavasti otettavin argumentein enää voidaan torjua oikeus esimerkiksi moniavioisuuteen? Olemme nyt kaltevalla pinnalla.” Todellakin, nyt ei ole kaukana se aika, kun militantit islamistit tulevat vaatimaan polygamian sallimista perustellen vaatimustaan mariage pour tous –lain ennakkotapauksella, islamofobian vastaisella taistelulla ja jo de facto olemassa olevien käytäntöjen laillistamisella. Homoaktivistit ovat panneet liikkeelle todella tuhoisia voimia. 

1 kommentti:

  1. Caelitus mihi vires6. kesäkuuta 2013 klo 0.35

    Enää ei ole mitään järkevää perustetta torjua lukumääräneutraalia- tai sen enempää lajineutraaliakaan avioliittoa. Jokainen argumentti näitä vastaan voidaan kumota, ja tullaan kumoamaan, vetoamalla jo saavutettuihin oikeuksiin. Kaltevan pinnan vaikutus ihmisten ajatteluun, arvomaailmaan ja toimintaan on hyvin mielenkiintoinen psyykkeemme ominaisuus. En tosin vain halua ajatella, että mitä tässä tapauksessa tämän kyseisen pinnan viimeisessä ääripäässä tulee olemaan. Todennäiköisesti tilanne pitkällä aikavälillä tulee alittamaan sairaimmatkin kuvitelmani. Ehkäpä nouseva islam pakottaa lopulta arvonsa koko yhteiskuntaan tuoden lopun tämän kaltaiselle keskustelulle.

    VastaaPoista