maanantai 14. tammikuuta 2013

Civitasin kaikkien aikojen suurin voimannäyttö

Eilen 13. tammikuuta Civitas kokosi Pariisiin pitkään ja huolellisesti valmistellun suurmielenosoituksen homojen ns. avioliittoa ja adoptio-oikeutta vastaan. Verkkolehti <Sarastuksen> puolella jo käsittelinkin tätä järjestöä ja sen viime syksynä järjestämiä mielenosoituksia saman teeman ympäriltä. Tämä tuorein tempaus siis kuitenkin oli suksee vailla vertaa. Suomenkin uutiskynnys ylittyi kunnolla. Yle raportoi aiheesta suhteellisen <asiallisesti>.  

Femenin akat olivat tällä kertaa poissa Pariisista, ja juuri siksi Civitasin mielenosoitus sujuikin erittäin rauhallisesti. Sen sijaan radikaalifeministimme päättivät nyt iskeä suoraan Pahuuden Sydämeen eli Vatikaaniin. Paavin johtama sunnuntain keskipäivän Angelus-rukous keskeytyi hetkeksi, kun pari hullua femakkoa aloitti shownsa. Hesarin tulkinta välikohtauksesta on mielenkiintoinen: "Paavin viikottainen siunaustilaisuus Pietarinkirkon parvekkeelta Vatikaanissa häiriintyi, kun yläosattomissa protestoineet naiset joutuivat väkijoukon vihan kohteeksi." [HeSa, 14.1.] Ai jaa. "Väkijoukon vihako" sen häiriön siis aiheuttikin? 

Käännän tähän Civitasin puheenjohtaja Alain Escadan tuoreen bloggauksen Civitasin <kotisivuilta>. Tuo kommunikean alussa mainittu Pinel-aukion tilaisuus tarkoittaa koko demonstraation ydintapahtumaa. Sitä taas tuki kaiken kaikkiaan huomattavasti suurempi joukko kuin tuo mainitut 50 000 henkeä. Escadan maininta "lähes miljoonasta" tukimielenosoittajasta on todennäköisesti hieman liioiteltua, kuten mielenosoitusten järjestäjien ilmoittamat luvut yleensäkin. Sen sijaan sadoista tuhansista voi ilman epäilystä puhua. 

Tänään 13. tammikuuta [järjestämämme mielenosoitus] oli ilmiömäinen menestys. Koskaan aikaisemmin ei Civitas-instituutti ole onnistunut keräämään ympärilleen yhtä suurta ihmisjoukkoa. Melkein 50 000 henkeä kerääntyi Pinel-aukiolle rukoilemaan Ranskan puolesta ja tuomitsemaan hallituksen luotaantyöntävän lakiesityksen [samaa sukupuolta olevien ”avioliiton” laillistamisesta]. Tahdomme tässä lausua kiitoksemme niille lukuisille ystävillemme, jotka yhdistyivät tukemaan asiaamme tänään. Kansakunnan pääkaupunkiin kokoontui sunnuntaina lähes miljoona mielenosoittajaa kaikkialta Ranskasta. Mielenilmauksesta tulisi vetää selkeät johtopäätökset: jos Tasavallan presidentti [Hollande] haluaa välttää virkakautensa päätymisen katastrofiin, hänen on otettava todesta kansakunnan selvästi ilmaisema mielipide [lakiesityksestä].


Civitasin mielenilmaus sujui erittäin rauhallisesti [--] laulaen ja rukoillen. Medialta toivoisi löytyvän sen verran kunniallisuutta että tunnustaisivat meidän rauhallisuutemme silloin kun paikalla ei ole äärivasemmiston häiriköitä. Mitä tulee Femenin aktivisteihin, he onnistuivat tekemään itsensä täysin naurettaviksi tänä aamuna paavin ikkunan alla Angelus-rukouksen aikana. Me tuomitsemme jyrkästi tämän provokaation ja kiitämme karabinieereja järjestyksen palauttamisesta, samoin kuin kiitämme Ranskan poliisivoimia, jotka huolehtivat meidän demonstraatiomme turvallisuudesta.

 -Alain Escada, Civitas-instituutin puheenjohtaja         

3 kommenttia:

 1. Hesarin tekstin kumoaa jo noiden "mielenosoittajien" oma video. Hyvin hallittua ja rauhallista poliisitoimintaa. Asiallisesta yleisöstä yksi vihainen täti oli saatu filmille. Ja hänkin toimi täysin oikein ja tilanteen vaatimalla tavalla.

  http://www.youtube.com/watch?v=CqGXa_on57s

  En suosittele.

  Muuten noissa mielenilmauksissa kohtasivat kaksi kultturia: Toinen osaa elää julkisessa tilassa ja toinen ei.

  VastaaPoista
 2. Taisivat muuten nuo feminat olla enemmän tai vähemmän kamoissa.

  VastaaPoista
 3. Siltä hieman vaikutti. Tosin ei se mikään puolustus ole, sillä Kouvolan teinitkin osaavat humalassa käyttäytyä sivistyneemmin.

  Ehkä tuon uuden feminismin kuvaukseksi sopisi: Hysteerisesti kirkuvien naisihmisten aate? Yleinen, aatteelinen taustahan on muutenkin selvillä, kun on kaadettu kommunismin uhrien muistomerkki moottorisahalla ja pyritty keskeyttämään ihmisten rukoushetki väkivaltaisesti.

  VastaaPoista