tiistai 11. joulukuuta 2012

Sarastaa

Uudessa <Sarastus-artikkelissani> syvennän ja lähestyn hieman toisesta tulokulmasta tässä blogissa aikaisemmin käsittelemääni <kulttuurisota-teemaa>. Artikkelin mahdollisesti herättämät kommentit tänne.

4 kommenttia:

 1. En tiedä mitään tuosta järjestöstä ja mielenkiinnolla odotan lisää juttua.

  Kuitenkin, olisi väärin tulkita Vatikaani II jonkinlaiseksi liberaaliksi luopumiseksi oikeasta opista. En siis tiedä tekevätkö he niin. FSSPX:n ja kirkon erimielisyydet ovat ilmeisesti hyvin pieniä, mutta kiusallisia, koska ne koskevat kirkolliskokouksen arvovaltaa kokonaisuudessaan. Niistä ei kuitenkaan pitäisi vetää liian yleisiä tulkintoja. Ekskommuuniotahan ei enää ole ja ilmeisesti neuvottelutkin etenevät, vaikka tässä on joutunut välillä nukkumaankin tuloksia odotellessa ;)

  VastaaPoista
 2. Civitasin ja miksei FSSPX:n (jonka jäsenistä reilut puolet on ranskalaisia) aika ajoin fanaattisilta tuntuvat asenteet saattaisivat sinullekin tulla hieman ymmärrettävämmäksi, jos tietäisit millaista ranskalainen Novus Ordo -väki voi pahimmillaan olla. Se porukka ei lue konsiilin asiakirjoja riveiltä vaan rivien välistä, siis tulkitsee kokouksen päätöksiä täysin mielivaltaisesti.

  Mutta kyllä tässä parempaan päin ollaan menossa, siis tuon skisman suhteen. Jumalan myllyt vain jauhavat tuskallisen hitaasti.

  VastaaPoista
 3. Jep. Eurooppalaisten kielten taidossa on selviä puutteita, joten tulee seurattua lähinnä englanninkielisiä medioita mikä varmasti vääristää näkökulmaa. USA:ssa vaikuttaisi olevan paljon positiivista kehitystä.

  VastaaPoista
 4. Markiisi de Sade taisi olla oikeassa:

  http://www.reuters.com/article/2012/12/12/us-france-religion-extremists-idUSBRE8BB0VA20121212

  Nunnia herjaavat huorat eivät ole loukkaus tasavaltaa kohtaan, vaan ne ovat tasavalta itse.

  VastaaPoista