lauantai 1. joulukuuta 2012

"Chutzpah" on jiddishiä


Israel laajentaa taas laittomia siirtokuntiaan Länsirannalla eli tukehduttaa palestiinalaisten elinmahdollisuuksia entisestään. Kukaan ei näköjään voi tälle röyhkeälle pikkujättiläiselle mitään. Miksi ei? Niin kauan kun maailman mahtavin maa eli Amerikan Yhdysvallat ei tule tolkkuihinsa Israelin suhteen, todellista edistystä Lähi-idässä ei tulla näkemään.
***
Täysin tyhjänpäiväinen NGO-putiikki nimeltä Simon Wiesenthal –keskus lähettää jälleen noottia Suomelle. Kansanedustaja Pertti Salolainen (kok) sanoi eilisessä Ylen aamu-tv:ssä ääneen sen, minkä kaikki tietävät, eli että Yhdysvaltain omituisen myötäsukainen suhtautuminen mitättömään Israeliin johtuu juutalaisten vahvasta asemasta USA:n talouselämässä ja mediassa. Wiesenthal-keskus reagoi nopeasti:

”Simon Wiesenthal -järjestön edustaja Mark Weitzman on lähettänyt Suomen Washingtonin suurlähettiläälle Ritva Koukku-Rondelle kirjeen, jossa se vaatii Suomea irtisanoutumaan Salolaisen puheista. Weitzman kummastelee kirjeessään, että Suomen poliittisen eliitin keskeinen henkilö puhuu tällaisia. Vielä ihmeellisempänä hän pitää sitä, ettei Salolaisen lausuntoa ole kyseenalaistettu lainkaan Suomessa.Lisäksi Weitzman kehottaa Suomen hallitusta ryhtymään toimiin Salolaisen siirtämiseksi pois kaikista virallisista asemista.” [yle.fi/uutiset]

Tätä voi jo sanoa chutzpaksi. Mitään erityisen uutta tuossa ei ole, sillä Wiesenthalin pojat ovat aikaisemminkin kantaneet huolta suomalaisten ”antisemitismistä”. 

Muistatteko vielä tulipunaisen radikaalin Elina Sanan nollatutkimuksen Suomen jatkosodan aikana muka suorittamista juutalaisluovutuksista natsi-Saksaan? Silloinkin Wiesenthal-keskus aktivoitui ja vaati (!) Suomelta perusteellista selvitystä näistä tapahtumista. Saavathan sitä tietysti kaiken maailman kansalaisjärjestöt vaatia suvereeneilta valtioilta yhtä jos toista. Mutta se mikä minua silloin korpesi erityisesti, oli monien suomalaisten vaikuttajien munattomuus tämän chutzpan edessä. Jonkun Max Jakobsonin oma sukutausta tietysti selittää paljon, mutta silti aiheutti melkein fyysistä pahoinvointia hänen toteamuksensa, jonka mukaan ”vaatimus oli esitetty niin, ettei siitä oikein voi kieltäytyä…”
Tuolloin oli Wiesenthal-keskuksen puolelta äänessä gangsterin näköinen ja brooklynilaisittain amerikkaa honottava Efraim Zuroff. Tämä samainen Zuroff on kertonut myös kovia kokeneille Baltian kansoille mitä näiden rauhaan kuuluu. Se, että varsinkin latvialaiset puolustivat isänmaataan bolshevikkeja vastaan osin myös Waffen-SS:n tunnusten alla, on asia josta Latvian pitäisi näille zuroffeille tiliä. Hilpeintä on, että Wiesenthal-keskus kulki tässä jutussa somasti yhtä jalkaa Neuvostoliiton tahratonta sotamainetta raivokkaasti rehabilitoivan uuspatrioottisen Venäjän kanssa; Efraim Zuroff vieläpä valisti meitä siitä tosiasiasta, että yhtäläisyysmerkkien vetäminen kommunismin ja fasismin välille on eräs antisemitismin muoto! Siinä luulisi olevan Tundra tabloids -sivuston "konservatiiveille" vähän mietittävää.           

11 kommenttia:

 1. Ihan puhdas asiavirhe on tuo "laiton siirtokunta", koska Israel ei aluetta, kuten ehkä tiedätkin, miehitä. Se on disputed territory. Ennen kuin Israel otti sen valvontaansa, alueet (siis Gaza ja Länsiranta) kuuluivat Egyptille ja Jordanialle. Ne eivät kuitenkaan ole ilmoittaneet vaativansa alueita takaisin vaan käytävät niitä pelinappuloinaan.

  Mutta oleellisempaa kuin tuo, on tietenkin se että konflikti jatkuu, koska "Yhdysvallat ei puutu Israelin tekemisiin" kuten annat ymmärtää. Minä nyt olen seurannut tuota konfliktia aika pitkään, enkä minä emmärrä, että mikä Yhdysvaltain hallitus tai presidentti olisi konfliktia tarkoituksella jatkanut. Konflikti loppuu sillä sekunnilla, kun arabit lopettavat terrorin. Vastuu aikuisen ihmisen käytöksestä on aikuisella ihmisellä. Vaikka olisi kuinka mukavaa syyttää omista valinnoistaan isovanhempiaan, vanhempiaan, puolisoaan tai vaikka presidenttiä, niin vastuu on aina ja kaikissa tilanteissa aikuisella ihmisellä itsellään. Se, että pitää vastuussa Amerikan presidenttiä ja syyttää tätä juutalaisten kätyriksi tai vastaavaksi, on uskomattoman lapsellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On silkkaa viisastelua väittää, ettei Israel miehitä alueita. Mutta oletetaan, että palestiinalaiset lopettavat terrorin. Silloinko sionistit purkavat kaikki siirtokunnat ja vetäytyvät vuoden 1967 rajoille? Sen kun näkisi.

   Yhdysvalloilla ei ole todellakaan ole aitoa intressiä pitää yllä tätä kestokriisiä, eikä se aikaisemmin, suoraselkäisten vanhan koulun republikaanien aikana näin tehnytkään, mutta jostain syystä se on muutaman viimeisen vuosikymmenen aikana toiminut vastoin omia etujaan tukemalla Israelia melkein varauksettomasti. Pat Buchanan on sanonut aiheesta tästä kaiken tarpeellisen.

   Poista
  2. Sitä jo tarjottiin mutta Arafat kieltäytyi. Etkö sä tunne ollenkaan tosiasioita?

   Poista
  3. Lisään vielä sen, että 75% Amerikan juutalaisista äänesti Obamaa, joka poikkeuksellisen avoimesti Amerikan presidentiksi on antanut julkisen myötätuntonsa näkyä nimenomaan arabeille. Eli ovatko nuo 75% sitten rauhaa vastaan? Sulla on ihan fiksuja kirjoituksia niistä asioista mihin olet perehtynyt, mutta tässä asiassa olet aivan pihalla.

   Poista
 2. Juutalaisia syyllistävien kommenttien takana on rasismia ja vihaa. Itse juutalaisena en hyväksy minkäänlaista rasismia. Yhdysvaltojen Israel politiikan takana on varsin monimutkainen voittokuvio, mutta pääasialliset hyötyjät eivät ole juutalaisia. Kaikki juutalaiset eivät kannata Israelia, koska Israel edustaa vanhanaikaista ajattelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän hyvin, etteivät kaikki juutalaiset kannata Israelia. Pidä sinäkin tuosta linjasta kiinni.

   Poista
 3. Minusta Israelilla on enemmän oikeus rakentaa asumattomalle maalle laadukkaita asuntoja kuin mitä Neuvostofuckingvenäjällä oli koskaan rakentaa rötisköitä Suomen asutulle mutta etnisesti puhdistetulle alueelle (Karjala, Salla, Petsamo).

  On naurettavaa kaksoisstandardia itkeä minimaalisen, mutta 7 miljoonan asukkaan Israelin politiikkaa Karjalan-kokoisella kaistaleella, mutta jättää maailman ylivoimaisesti laajimman valtion (Venäjä, puhumattakaan Neuvostofuckingliitosta) aloittamasta hyökkäyssodasta ja sitä seuranneesta etnisestä puhdistuksesta ja kansan eristämisestä ikiaikaisilta asuinalueiltaan jopa 45 vuodeksi (plus nykytilanne, jossa vaaditaan viisumia ja edelleenkin se piikkilanka-aita on jäljellä). On myös mielenhäiriön tunnusmerkki, että joku random-suomalainen jaksaa kiihkoilla kaukaisen maan sisäisistä asioista, mutta ei vaivaudu heittämään protestia kusipää-Venäjän suuntaan, joka oikeasti on roistovaltio ja äpärärunkkarikusipäiden hallinnoima paskakasa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano tuo Venäjän ja Neuvostofuckingliiton ystävälle Efraim Zuroffille.

   Poista
  2. Maailma ei ole mustavalkoinen, eikä ongelmiin löydy ratkaisuja, ei ainakaan kompromissia. Israel saakoon Länsirannan, mutta suomalaisten tulisi edistää oman maansa oikeudenmukaistamista.

   Suomalaiset tekevät kaksi megaluokan vihrettä: luopuvat oikeuksistaan itsenäisenä, kokonaisena tunnustettuna valtiona, ja työntävät räkää valuvat nokkansa jokaiseen vieraaseen konfliktiin, johon meillä ei ole osaa eikä arpaa. Masentavaa.

   Poista
  3. ... tarkoittaen siis sitä, että mitä hittoa Efrai Zuroffille kuuluu se, mitä suomalaiset poliitikot sanovat tai miten suomalaiset suojelivat omaa kansaansa silloin, kun Neuvostofuckingliitto hyökkäsi Suomeen tekemään omaa holocaustiaan.

   Se, mikä juutalaisia kiinnostaa holocaustissa tai antisemitismissä, se suomalaisia tulisi kiinnostaa Karjalan miehityksessä ja maamme alueiden etnisessä puhdistuksessa.

   Ei ole yhtä absoluuttista oikeaa, vaan suhteellinen oikeus: suhteessa meihin. Suomalaisen on ajettava Karjalan palautusta, palet ajakoot omaa agendaansa, vaikka itse suosin itsenäisten valtioiden oikeuksia, en ohjuksia laukaisevia häiriköitä.

   Poista
 4. Täysin samaa mieltä tuosta Wiesenthal - säätiöstä. Siirtokuntiin en osaa ottaa kantaa.

  Toisaalta Suomen kannalta pitäisin esillä sitäkin epäsuhtaa, että jos Salolaisen huomion olisi samoilla sanoilla todennut joku "suomen sisulainen" niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä eduskunnassa asiaa käsiteltäisiin jo todella pöyristyneinä ja tuohtuneina vaatien sanojaa tilille ja eroamaan tehtävistään.

  VastaaPoista