lauantai 17. marraskuuta 2012

Charlie Hebdo iskee jälleen

Muistanetten vielä ranskalaisen Charlie Hebdo -lehden kontribuution taannoiseen Muhammedin pilakuvista syntyneeseen kiistaan ja varsinkin Umman sekä sen läntisten myötäjuoksijoiden reaktion siihen. 

No niin, Charlie Hebdo on tasapuolinen ja kuvia kumartelematon sanan- ja mielipiteenvapauden ritari, joka iskee armotta muidenkin kuin muslimien kimppuun; Charlie Hebdo ei pelkää edes - voitteko uskoa moista rohkeutta! - mahtavaa katolista kirkkoa. Siitä on todisteena tämä reilun viikon takainen kansikuva,  <tämmöinen>.

Kuvaa pitää varmaan kielitaidottomille ja teologisesti valistumattomille vähän avata. Kyseessähän on hillittömän hauska esitys kristinuskon keskeisimmästä dogmista eli Pyhästä Kolminaisuudesta. Kuvassa "Isän" ottaa takaapäin "Poika", jolla puolestaan on omassa hanurissaan "Pyhä Henki". Kuvan on inspiroinut Ranskassa viime viikkoina kiivaana käynyt keskustelu samaa sukupuolta olevien "avioliiton" täydestä laillistamisesta, jota mm. Pariisin arkkipiispa André Vingt-Trois on näkyvästi vastustanut.

Että huh huh. Kyllä se tuo Hebdo uskaltaa. Saapa nähdä, milloin alkavat polttopullot lennellä eri puolilla paavikuntaa; varmaan presidentti Hollande jo valmistautuu pyytämään julkisesti anteeksi kristityiltä sitä, että hänen luotsaamassaan valtakunnassa sallitaan moinen rienaus.   

1 kommentti:

  1. Pilakuvan rienaavuudesta huolimatta on hienoa että se julkaistiin, sillä kontrasti Muhammed-pilakuvien-, ja tämän kuvan aiheuttamien reaktioiden välillä tullee olemaan räikeä. Tosin lehden motiivi ei ollut pelkästään (jos ollenkaan) tämän kontrastin osoittaminen, vaan eräänlainen oikeaoppisuuden osoitus tai katumusharjoitus liberaalille kollektiiville.

    VastaaPoista