maanantai 8. lokakuuta 2012

Kuntajytkyn lähestyessä

Turun Sanomat on mikäli mahdollista vieläkin p*skempi lehti kuin Hesari. En maksaisi siitä latin latia, mutta nyt olen tilannut sen ilmaiseksi kuukauden ajaksi; lehdellä on näet meneillään epätoivoinen kampanja nettiin pakenevien lukijoiden takaisin saamiseksi, siitä tämä ”ensimmäisen kk:n lehdet ilmaiseksi” –täky. (Luonnollisesti peruutan tilaukseni heti kuukauden mentyä umpeen.) Tänä aamuna selaillessani lehteä, tulin lukeneeksi jutun, joka ratkaisi minua jo jonkin aikaa laiskasti askarruttaneen kysymyksen siitä, äänestänkö vai enkö äänestä lähenevissä kuntavaaleissa.

Pulmani ratkaisi Tuomas Murajan ”Uutisen takaa” –analyysi, joka oli otsikoitu Kyllä kansa tietää – ja siksi äänestää syrjintää kannattavia ehdokkaita. Toimittaja Murajalla on paha olla, sillä Suomen kansa on rasistista, homofobista ja muutenkin takapajuista. Ikävä kyllä Murajan juttu näkyy olevan vain paperiversiossa, joten en voi peistata sitä tähän kokonaisuudessaan. Kopioin kuitenkin käsin viimeisen palstan, joka kyllä kiteyttää olennaisen:

"Kyse [on] siitä, että ihmiset nimenomaan haluavat äänestää syrjintää kannattavia ehdokkaita eivätkä vain ”näpäyttää” vallassa olevia.
     Kyllä kansa tietää, että Suomessa on käytössä lista- ja henkilövaali. Listan paikkamäärä määräytyy sen saamalla äänimäärällä ja ehdokkaan pääsy valtuustoon sillä, mikä on hänen äänimääränsä järjestyksessä listalla.
     Kansa tietää, että äänestämällä ehdokasta, joka on samalla listalla vähemmistöjä kohtaan aggressiivisesti suhtautuvien henkilöiden kanssa, se tukee myös heidän pääsyään kunnanvaltuustoon.
     Siksi esimerkiksi Salossa on vahvoilla ehdokas ja Finnish Defense Leaguen jäsen Jani Salomaa (ps), joka katsoo muun muassa, että homoille tarvitaan eheytysleirejä. Hän on niin ikään jäsenenä sellaisessa Facebook-ryhmässä, jonka mukaan ääri-islamin ”monikulttuuri” vaarantaa lastemme tulevaisuuden.
     Aiemmin Soini väitti, ettei perussuomalaisten listoilla ole rasisteja. Sittemmin hän lupasi puhdistaa puolueensa ehdokaslistat rasisteista tiukan seulan avulla. Nyt hän ei enää välitä, koska syrjinnällä saa hyvän vaalivoiton. Huolestuttavinta on, ettei kansakaan välitä." [TS, 8.10.2012]    

Nimenomaan näin. Listavaalin ja henkilövaalin yhdistelmä on meillä käytössä. Tästä seuraa, että äänestyspäätös on aina syytä tehdä koko lista mielessään. Vaikkapa sosialidemokraateissa ja kokoomuslaisissa (ehkä jopa keskustalaisissa) on ihan järkeviä yksittäisiä ehdokkaita, mutta nämä vetävät aina mukanaan aivan sietämätöntä joukkoa, ja siksi näiden listojen äänestäminen on pitkään ollut minulle mahdotonta. Kristillisdemokraatit taas ovat liian pieni ja merkityksetön puolue. Niinpä jää jäljellä vain Perussuomalaiset.

On totta, että tämä porukka ei noin keskimäärin ole siitä kauneimmasta ja kultivoituneimmasta päästä. Kyllä kyllä, minäkin kävin katsomassa tuon kuvagallerian, joka näinä päivinä on puhuttanut netissä. Ei niitä pärstiä voi nauramatta katsoa.

Ilman muuta perussuomalaisista ehdokkaista voisi halutessaan ja jopa vähällä vaivalla valikoida myös huomattavasti edustavamman kavalkadin. Toisaalta on vaikea uskoa, että muilta listoilta voisi pahimmalla tahdollakaan koota yhtä rujoa joukkoa. Niin se vain on, että Perussuomalaiset ovat nimenomaan perussuomalaisia. Meidän poloisen kansamme rumuus ja raakuus on jo vuosisatojen ajan herättänyt ihmetystä ja hilpeyttä sofistikoituneimmissa naapureissamme. Mutta minkäs teet. Mieluummin minä nämä hieman, hm…, esteettisyysrajoitteiset mutta asiallisissa asioissa tervejärkiset kansantoverit otan kuin ne mokuttajat, muslimiennuoleskelijat ja homofolian riivaamat imelät hipsterit, joita roikkuu käytännöllisesti katsoen kaikilla muilla listoilla.

Toki Perussuomalaisia on pakko äänestää jo siksikin, että toimittaja Tuomas Murajan kaltaisten arroganttien m*lkkujen paha olo syvenisi entisestään. Yllä siteerattu artikkeli henkii väistämättömän kuntajytkyn aiheuttamaa kiukkua; omalta kohdaltani tahdon kantaa korteni kekoon sen puolesta, etteivät Muraja ja hänen hengenheimolaisensa ole kiukutelleet turhaan. Eläköön vastakkainasettelu!             

3 kommenttia:

 1. Olipa hienosti kiteytetty. Ihan samalla tavalla ajattelen itse. Mieluummin rujo mutta tolkullinen kuin tolkuttoman kaunis ja mieleltään rujo.

  En tiedä noista homojen eheytysleireistä, mutta Ruotsissahan ne eristivät Sverigedemokraatit poliittiseen ghettoon. Eikä kyse ole siitä, että toimittaja Muraja sanallakaan sitä paheksuisi. Kyllä hänelle sopisi että nuo kuvakavalkadin rujot ilmestykset säilöttäisiin formaldehydiin jonnekin luonnontieteellisen museon lasikaappeihin näytille.

  Ihmettelen, miten kukaan voi olla niin sokea ettei ymmärrä moisen kuvasarjan vihjanneen, että persu-ehdokkaat eivät osaa huolehtia ulkonäöstään, joten eivät he osaa huolehtia yhteisestä asioistakaan. Kauhea selittely vaan että tämähän oli pelkkä sketsi. Kyllä, oli sketsikin, mutta teepä kuvasarja eri puolueiden ehdokkaina olevista mustista, niin rasistinen koneisto kaivaa sinut esiin, nylkee ja hirttää lyhtypylvääseen. Ei auta selittää, että se oli sketsi, vaikka siinäkin oli täysin samanlainen poliittinen motiivi taustalla.

  VastaaPoista
 2. Tuomas M. on tässä jo pitkän aikaa profiloitunut todellisuuspakoiseksi persuvihaajaksi. Tekstinsä ovat kuukaudesta toiseen saman asian esittämistä eri tavoin, persut ovat pahasta. Muistan parin viime vuoden ajalta YHDEN tekstin, jossa ei jotenkin olisi mollattu tavallisia suomalaisia, tavallisen suomalaisen arvoja ja aivan erityisesti perussuomalaisten arvoja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kirjoituksestasi,kiva löytää googlettamalla Jani Salomaa PS muutakin kuin vastaavien kuin Muranen kirjottamaa roskaa mm. kunnollisvaali "blogi"
  Muranen on tosiaan copy pastettanut minua koskevan tekstin suoraan kunnollisvaalit "blogista"!
  Mitä sitä suotta lähteitä kritisoimaan taikka väitteiden todenperäisyyttä tarkistamaan copy pastettaminen on niin paljon helpompaa ja varsinkin kun tarkoituksena on vain persuvihan lietsominen.

  Jani Salomaa, PerusSuomalaisten kunnallisvaaliehdokas nro. 57

  Kiinnostuneille facebook kampanjasivuni:

  https://www.facebook.com/JaniSalomaaSalonKaupunginValtuustoon

  Sekä facebook profiilisivuni:

  https://www.facebook.com/janim.salomaa

  VastaaPoista