maanantai 29. lokakuuta 2012

Ihan hyvä näin

Turun valtuustossa perussuomalaisten paikkamäärä kolminkertaistui eli kasvoi kahdesta kuuteen. Kaikki kuusi näyttävät olevan ensikertalaisia, siis tottumattomia valtuustotyöhön vaikka epäilemättä ovatkin muissa suhteissa tolkun väkeä.

Muuallakin maassa valtuustoihin virtaa perussuomalaisten listoilta suuria määriä täysin kokematonta joukkoa, mikä tietää pahantahtoiselle lehdistölle hyviä jutunaiheita ainakin paikallistasolla. Tulevan valtuustokauden parhaat mokat, sammakot ja möläykset ylittävät varmasti myös valtakunnallisen uutiskynnyksen, mutta ei se mitään. Pääasia on, että perussuomalaiset vakiinnuttavat asemaansa kansallisen politiikan kaikilla tasoilla. Vaikka aivan odotetun kaltaista kuntajytkyä ei tullutkaan, nämä vaalit osoittivat sen että puolue on noussut vähintään keskiraskaaseen sarjaan lopullisesti. Minulle tuottaa syvää tyydytystä varsinkin se, että perussuomalaisten absoluuttisen antipodin eli vihreiden kannatus on ja pysyy paljon alhaisempana.    

3 kommenttia:

 1. Minähän sanoin, että vakaa ja vakiintunut kannatus on 10 prosentin luokkaa ;)

  Kotkassa saimme 15,7 prosenttia, mutta vaikka kampanja oli todella hyvä, niin sellaista intoa, kuin eduskuntavaalien alla ei näkynyt ihmisten joukossa. Väittäisin, että aika pitkälle saimme niiden äänet, jotka joka tapauksessa äänestäisivät meitä ja siinä mielessä tulos on todella hyvä.

  Tulevaisuus riippuu sitten valtuutetuista. Jos muualla maassa on yhtä tasapainoiset ryhmät, kuin Kotkassa, niin mitään hätää ei ole, vaan kannatus kasvaa tasaisesti. Eurovaaleissa toki on taas tulossa piikki.

  VastaaPoista
 2. Niin ja spammataan vielä, että valintani kulttuurilautakuntaan oli toki todellinen jytky ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole aavistustakaan siitä mitä tarktoitat, mutta onnittelut silti...; samoin tietysti niistä noin viidestäkymmenestä äänestä.

   Poista