maanantai 23. tammikuuta 2012

Toinen kierros

Tämmöinen vaalitulos tuli, aika odotettu sen mahtavan medianosteen huomioonottaen joka kantoi Haavistoa parin viime viikon aikana. Mielestäni on mahdollisuuksien rajoissa vaikka toki epätodennäköistä, että hän voittaa toisen kierroksen. Kukaan ei tiedä, miten likaiseksi peli menee ja millaisia yllätysmomentteja vielä nousee esiin, vaikka kamppailua veikataankin sivistyneeksi. Mutta niin veikattiin aikanaan Ahtisaaren ja Rehninkin kisaa, ja loppua kohti alkoi kyllä roiskua silloinkin. Ja tämä nykyinen asetelma on sentään jotain ihan muuta. 

En missään tapauksessa menettäisi yöuniani, vaikka Haavisto jonkin ihmeen kautta sattuisi voittamaankin. Tavallaan hänen nousunsa Tasavallan korkeimpaan virkaan voisi nähdä johdonmukaisena jatkona viimeisten vuosikymmenten aikana käynnissä olleelle moniarvoistumiskehitykselle. En ole ainoa, jolle on tullut mieleen kuva presidentti Haavistosta kättelemässä juhlakansaa itsenäisyyspäivän vastaanotolla Antinoos-sydänkäpynen rinnallansa... Ihan hilpeätähän se olisi seurata varsinkin tiettyjen maiden diplomaattien ilmeitä. Mutta oma hauskuutensa olisi myös siinä oikeinajattelijoiden pinnistetyssä pyrkimyksessä käyttäytyä ikään kuin kaikki olisi niin kuin pitää; sillä sisimmässäänhän kukaan ei pidä tällaista liittoa normaalina, tuskin edes homot itse. Mutta minun puolestani eläkööt ja olkoot, mitä se minulle kuuluu. 

Nuivien käyttäytyminen toisella kierroksella on melkoinen arvoitus. Aika moni jäänee nukkumaan tai äänestää kirkkovenettä. Mutta ottaen huomioon maahanmuuttonkriittisen liikehdinnän monet sisäiset jakolinjat, näyttää todennäköiseltä, että moni saattaa äänestää Haavistoa. Niinistön Bildenberg-leima on monelle kertakaikkiaan niin myrkkyä, että Haavisto saatetaan nähdä pienempänä pahana. 

Mutta Michelange siis äänestää Niinistöä, vaikka ei aiokaan tässä blogissa sen kummemmin kampanjoida.     


4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Arto Luukkanen kirjoitti terävästi US:n blogissaan.

  http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/95349-tuleva-presidentti-%E2%80%93-%E2%80%9Dm%C3%B6lymyst%C3%B6n%E2%80%9D-mielipideterrorin-panttivanki

  "Jos Niinistö valitaan, merkitsisi se presidentti-instituution 6 vuoden jatkuvaa piikittelyä ja sukkelaa nonchaleeraamista. Presidentti ei saisi taakseen sitä tarvitsemaansa ”mediallista enemmistöä” ja lehtimiesten enemmistön kannatusta, jota tämän maan hallitsemisessa ehdottomasti tarvitaan.
  (...)

  [Jos Haavisto valitaan] Julkinen sana viettäisi 6 vuotta suvaitsevaisuuden suurta lukulleijaa , jossa tavallista enemmistöä ja sen primitiivisiä tapoja sysittäisiin, moitittaisiin, pilkattaisiin ja naurettaisiin. Tämä maamme henkinen sateenkaari pitäisi huolta siitä, että vastalöydetty Suuri Vasta-Jytky eläisi ja voisi hyvin."

  Niin suuresti kuin Kokoomuslaista eurokraattisuutta kammoankin, niin silkka inho vihreiden ja "kulttuuriväen" edustamaa ylimielistä paremmuudentuntoa kohtaan saa aikaan sen, että on ilmeisesti käytävä antamassa äänensä.

  P.S. Huomaan muuten päässeeni blogilistallasi hyvään seuraan.

  VastaaPoista
 3. Luukkanen on oikeassa. Vaikka madia toitottaakin ehdokkaiden kantojen suhteellista läheisyyttä asiakymyksissä, näyttää selvältä, heidän välillään nähdään suuria sanoisinko olemuksellisia eroja. Siis vaalissa on kuin onkin kyse arvokonservatismin ja arvoliberalismin väännöstä. Harmi vain, että kehä kolmosen pohjoispuolella on paljon sellaisia maanmiehiä, jotka eivät vilpittömästi samaistua kumpaakaan; pelkään, että heidän passiivisuutensa hyödyttää Haavistoa.

  VastaaPoista
 4. Tavastila ei ehkä ole tyypillisintä maaseutua, mutta Niinistö sai täällä kuitenkin erittäin suuren äänisaaliin. Yli kaksi kertaa enemmän kuin seuraava. Yleisesti Kotkassa joiltain demareilta olen kuullut, että he äänestivät Haavistoa tai Soinia, koska eivät missään tapauksessa voineet äänestää selkeää porvaria. Ja Lipponen ei taas muuten tule kuuloonkaan.

  Kotkan kokoomuslaiset ovat aloittaneet sellaisen tempauksen, että he sauvakävelevät nonstoppina Sibeliuspuistoa ympäri siihen asti kunnes Niinistön valinta on selvä. Eli puolitoista viikkoa. Pitäisiköhän osallistua parille etapille Kymin PS:n lippis päässä? ;)

  VastaaPoista