perjantai 10. syyskuuta 2010

Vaalimainontaa - negatiivista ja positiivista

Vaikka eduskuntavaaleihin on vielä puolisen vuotta aikaa, näkyy vaalikuumekäyrä osoittavan lievää nousujohteisuutta yhdellä jos toisellakin maanmiehellä.  Aloitetaan asian puiminen siis täälläkin. Kuten huomaatte, tämän blogin alaotsikossa viitataan kirjoittajan edustamaan muutosvastarintaan. Jo siitä voitte päätellä, etten ole erityisen ilahtunut poliittisen kenttämme tulokkaasta nimeltä Muutos 2011. Tuon putiikin lyhyt taival on ollut kauniisti sanottuna sekava. Mitä keulakuviin tulee, en pitänyt Mäki-Ketelästä enkä pidä Jiri Kerosesta; viimeksi mainitun taannoinen Pressiklubi-sessio vain vahvisti jo Hommafoorumin ketjuissa miehestä saamani huonon vaikutelman.     

Koska blogini alaotsikko jatkuu viittauksella mahdollisiin paranoideihin kärjistyksiin, katson oikeudekseni olla tässäkään asiassa liikoja jarruttelematta: minusta Muutoksen porukka on hampunhajuisia, sääntöjä vierovia yltiödemokraatteja, jotka eroavat vihreistä vain siinä että ovat näitä enemmän kallellaan libertarismiin ja muihin yleensä ”oikeistolaisiksi” miellettyihin suuntauksiin. Minua he eivät kuitenkaan hämää; minä tunnistan anarkistin kun sellaisen näen. 

Jotkut näyttävät kuvittelevan Muutoksen tuovan jonkinlaisia synergiaetuja maahanmuuttokriittisen leirin kampanjaan, toiset taas pelkäävät heidän hajottavan leiriä. Itse en oikein usko kumpaankaan. Sen sijaan tämä poppoo saattaa verottaa vihreiden äänisaalista, ja siten siitä on kuin onkin hyötyä. Toisaalta vaaleihin on vielä aikaa ja paljon saattaa vielä tapahtua.

Yhtä kaikki, Palaneen käryä –blogi ilmoittautuu Perussuomalaisten tukijaksi (paitsi siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että PerusS menee Muutoksen kanssa vaalilittoon; silloin jätän äänestämättä ja tulen vaalisunnuntaina messusta suoraan kotiin). Pistän tuohon pari uutta linkkiä oheen. Jos lukijoiden joukossa on varsinaissuomalaisia, suosittelen lämpimästi Maria Lohelaa, häntä äänestän näillä näkymin itsekin.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti