maanantai 16. elokuuta 2010

Uuskolonialismia

Muutama viikko sitten juttelin jamakalaisten rastafarien homokammon aiheuttamasta ahdistuksesta suvaitsevaistomme keskuudessa. Moraalinen dilemma rasismin ja homofobian välillä on ilmeinen. Samaa aihetta sivuaa tämän päivän Hesari.

"Afrikka on seksuaalivähemmistöille kaikista raain maanosa. Varsin huolestuttavaa kehitystä on nähty Ugandassa, jossa suunniteltiin kuolemanrangaistusta tietyistä homoseksuaalisista teoista. Amerikkalaisten homoutta vastustavien herätysliikkeiden jäsenten on väitetty antaneen vauhtia syrjivälle lakiehdotukselle. [--]
Seksuaalivähemmistöjen asemasta kiistely länsimaissa vaikuttaa muuhunkin kuin tasa-arvon toteutumiseen näissä maissa. Kyse on muustakin kuin siitä, meneekö sanahirviö sukupuolineutraali avioliittolaki läpi Suomen parlamentissa.
Lakimuutokset eivät ole kolonialistiseen tapaan siirrettävissä esimerkiksi afrikkalaisvaltioiden lainsäädäntöihin. Ne antavat kuitenkin esimerkin arvokehityksestä, jota Afrikan ja Aasian valtioiden toivotaan seuraavan." [korostus Michelange]


Eli valkoinen bwana tietää kuin tietääkin parhaiten mitä valistumattomien murjaaniparkojen rauhaan kuuluu.  

4 kommenttia:

 1. Täytyy muistaa, että tuo Hesarin kirjoitus ei edelleenkään tarkoita sitä, etteikö oikeamielisen eliitin mielestä sota Afganistanissa ole väärin, sillä meillä ei saa olla oikeutta mennä sinne paikan päälle pistämään mielivaltaa kuriin, koska "väkivalta on aina väärin". Joten tuo Hesarin uutinen pitää kääntää selkokielelle, jolloin se tarkoittaa: avatkaa humanitäärisen maahanmuuton nimissä ovet kaikille maailman homoille. Tideän, hullultahan se kuulostaa, mutta syytön minä siihen olen.

  VastaaPoista
 2. Tarkoittaahan tuo myös sitä, että mikäli suomalaiset säätävät sukupuolineutraalin avioliittolain he antavat hyvän moraalisen esimerkin kaiken maailman pakanoille vaikka eivät uskalla näiden asioihin suoraan puuttuakaan.

  Lisäksi jännää, että Ugandassakin syyllisiä ovat amerikkalaiset fundamentalistikristityt, eivät ugandalaiset itse.

  Ja levittäähän Paavikin faktana AIDS:ia vaikka mikään statistiikka ei väitettä tue vaan roomalaiskatolilaisuuden alueellisesti lisääntyessä AIDS-tartuntojen määrä lievästi laskee.

  Kyse on, kuten olen ennenkin sanonut, länsimaiden, tässä tapauksessa Suomen, sisäisestä poliittisesta väännöstä, jota tehdään neekerin olkapäillä seisten.

  VastaaPoista
 3. Ugandasta ja AIDSista puheen ollen. Tuossa maassahan on HIV on saatu kuriin varsin hyvin ainakin afrikkalaisin mittapuin. Mikä mainiointa, ansio tästä kuuluu suurelta osin pidättyvyyttä ja yksiavoisuutta korostavalle valistuslinjalle. Toisin sanoen niinkin epäkorrekti juttu kuin SIVEYS toimii. Voi olla, että tätä menestystä on jonkin verran liioiteltukin, mutta suunta on tilastojen valossa aivan selvä.

  Mitä noihin amerikkalaiisiin herätyskristittyihin tulee, en hämmästyisi, jos selviäisi että todella ovatkin ajaneet kuolemantuomiota homoille; fundamentalisteissa on niin kovin monenlaista väkeä. Sinänsä en kuitenkaan usko pätkääkään, että homovastaisuus olisi Afrikassa ulkoapäin tuotu juttu. Homovastaisuus on luonnollista, nykyään länsimaissa vallalla oleva homonormatiivisuus ei.

  VastaaPoista
 4. "Mitä noihin amerikkalaiisiin herätyskristittyihin tulee, en hämmästyisi, jos selviäisi että todella ovatkin ajaneet kuolemantuomiota homoille; fundamentalisteissa on niin kovin monenlaista väkeä."

  Totta. Itselläni on vain sellainen mutu, että voimakkaasti kuolemantuomiota kannattavat kristityt olisivat enemmän näitä rahankerääjiä ja tuskin lähetystyössä Afrikassa. Voin kyllä olla väärässä sillä noista kaikista ei tosiaan tiedä.

  VastaaPoista