tiistai 8. kesäkuuta 2010

Pari uutista

Suosikkiministerini Tuija Brax on sitä mieltä, että äänioikeusikärajan voisi ainakin kunnallisvaaleissa laskea kuuteentoista vuoteen. Aivan "kylmiltään" Brax ei päästäisi 16-kesäisiä uurnille vaan antaisi näille ensin "demokratiaopetusta". Kuinkahan tämä tulisi ymmärtää? Onko aikomus opettaa teineille valtio-opin ja politilogian alkeita tai Suomen valtiosääntöä vai mitä? Voitte olla varmat siitä, että Braxilla on mielessään lähinnä poliittinen korrektiuskasvatus; nuorison keskuudessa nimittäin esiintyy hälyttävän paljon muukalaisvastaisuutta yms. väärinajattelua.

Itse olen sitä mieltä, että äänioikeusikärajaa saisi nostaa jonnekin tuonne 25 ikävuoden tienoille... 

*  *  *

Asiasta toiseen. Kuten kaikki tiedätte, Halla-aho on tänään ollut juttunsa kanssa Hovissa. Valtamedian raportointi asiasta on ollut odotetun kaltaista. Typeryydellään loisti MTV3:n melkein reaalikaikainen verkkouutisointi, jossa toimittaja meni lähes henkilökohtaisuuksiin; vihaisen palautteen takia uutista kyllä siivottiin melko pian. 

-"Kiinan suuri muuri on ainoa ihmisluomus, jonka voi havaita Kuusta paljaalla silmällä";
-"Homoja on kymmenen prosenttia väestöstä";
-"Täysissä taisteluvarusteissaan keskiaikainen ritari painoi niin paljon, että hänet piti nostaa hevosen selkään vintturilla".

Siinä muutama esimerkki väitteistä, joiden virheellisyyden luulisi jokaisen tajuavan mutta jotka kaikesta huolimatta elävät omaa elämäänsä eri yhteyksissä.
     Nyt alkaa näyttää siltä, että tähän sarjaan voidaan lisätä seuraava virke:
-"Jussi Halla-aho on faktana sanonut, että ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen ovat somalien geneettinen erityispiirre."
    No, jos tätä nyt ei voikaan niin sanoakseni deduktiivisesti havaita epätodeksi, olisi ainakin erittäin helposti tarkistettavissa, onko Halla-aho todella sanonut näin. Mutta se on turha toivo.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti