torstai 3. kesäkuuta 2010

Mummot

Babushka Antonovan karkotuspäätöstä sitten lykättiin. Eveline-rouva puolestaan on saanut turvaa jonkun vantaalaisen kirkon tiloista nyttemmin Suomen evl.-kirkkoonkin omaksutun sanctuaire-periaatteen nojalla. Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?

Näiden mummojen tapaus riipaisee sydäntä. Riipaisee ajatella, että vanhat, sairaat ihmiset lähetetään pakolla kauas läheisistään. Se riipaisee minua siitä huolimatta, että sama asia näkyy riipaisevan myös tarjahalosia ja muita inhoamiani vasemmistolaisia maailmanhalaajia. Elämässä asiat ovat harvoin mustavalkoisia.

Jotenkin Eveline Fadayelin tuleva kohtalo arveluttaa eniten. Irina Antonova tosin on pyörätuolipotilas, mutta Venäjä on silti suhteellisen vakaa ja turvallinen maa. Samaa ei voi sanoa Egyptistä, varsinkaan rouva Fadayelin tapauksessa. Eveline Fadayel on näet kopti, siis kristitty. Ehkä noin kuusimiljoonainen (tarkkaa dataa ei ole saatavissa) koptiväestö on aikoinaan elellyt suhteellisen rauhallista joskin tietysti alistettua elämää dhimmi-statuksensa turvin. Kaikkialla Lähi-idässä tilanne on viime vuosina kuitenkin muuttunut vanhojen kristittyjen vähemmistöjen kannalta radikaalisti huonompaan suuntaan. Egypti ei ole poikkeus. Kopteja vastaan on tehty lukuisia kuolonuhrejakin vaatineita hyökkäyksiä eikä mikään viittaa siihen että tilanne näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa helpottuisi; todennäköisemmältä näyttää tilanteen paheneminen.

Pitäisikö mummojen jääminen maahan mahdollistaa lakimuutoksella? Ei missään nimessä! Voisin tukea ajatusta vain jos olisi mahdollista räätälöidä lakia niin, että se rajaisi ulkopuolelleen erään nimeltä mainitsemattoman seemiläisen, monoteistisen, ei-juutalaisen ja ei-kristillisen maailmanuskonnon kannattajien keskuudessa yleiset suurperheet. Mutta tietenkään näin ei voi menetellä. Erilaiset perheenyhdistämiskikkailut tuovat meille jo nykyisessä tilanteessa jos jonkinlaista ”lähisukulaista” eräästä nimeltä mainitsemattomasta Afrikan sarven maasta. Sekä Antonova että Fadayel käsittääkseni tulisivat Suomessa toimeen työssäkäyvien omaistensa tuella eivätkä siis mainittavasti rasittaisi suomalaista hyvinvointivaltiota. Samaa ei voi sanoa siitä väestöstä, jota mahdollisen lakimuutoksen myötä alkaisi virrata tänne entisten elättien lisäksi.

Ergo: valitan mummokullat, valitan vilpittömästi ja ilman mitään kyynistä ivailua, mutta teidän on lähdettävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti